A belső erő titka

2018.03.06

Ha van egy dolog, ami biztos az életben, az a változás. Az élet útjai kifürkészhetetlenek, tele van fent és lent állapotokkal, kanyarokkal, akadályokkal, útelágazásokkal. Pillanatnyi veszteségekkel és diadalokkal. Mindezek közül, az egyetlen lényeges dolog az, hogy mind ezekre hogyan reagálunk. Ez a belső erő legnagyobb titka.

Azok az emberek, akik képesek a belső erejük tüzéből táplálkozni, azokban nem tesz kárt semmilyen vihar. Lehet, hogy léket kap a csónakjuk, de végül mindig megtalálják a megoldást, hogy hogyan maradhatnak fent a víz tetején. Egy kis gyakorlással te is növelheted belső erőd erejét. 


Ismerd magad

Ha tudod, hogy ki vagy és mit akarsz az életben, az a belső erőd hatalmának az alapja. A társadalomnak van egy elvárása, miszerint bele kell, hogy illeszkedj a tömegbe és bármi, ami kilóg a sorból, "furcsa". Ez hátrányosan érinti a saját személyiségünk valódi megismerését, hogy ki vagyunk. Az egyik legjobb módja annak, hogy megtudd, mit akarsz az életben, ha időd szánsz magadra, elcsendesedsz, kiiktatsz minden zavaró tényezőt és leírod, hogy mit szeretnél az életedben, milyen embernek tartod magadat. Az írás megnyitja a tudatodat és fókuszt, irányt ad az elmédnek.

Csendes pihenő

A világ egy zajos hely, amiben nehéz időt szakítani önmagunkra, főleg zavaró hatások nélkül. De ugye van az a mondás, hogy mindenkinek arra van ideje, amire időt szakít magának. Ezt az én időt ne vond meg magadtól, mert nagyon fontos, hogy időről időre töltekezz és kicsit lelassulj, ki vond magad a körforgásból, hogy pihenj, hogy magadra figyelj és összegezz. Legyen egy napod, minden hónapban, ami csak a tiéd és minden mást magad körül zárj ki. Tölts magaddal egy kis csendes időt például a természetben. Ne félj a gondolataiddal egyedül maradni, ereszd ki a gőzt.

Néha jó a rutin

Ne pazarold az energiádat olyan dolgokra, amelyek nem számítanak. Produktív módon éld az életed, így kapcsolódhatsz igazán a belső erődhöz. Legyél te az életed irányítója és ne fordítva. Vegyél egy jegyzetfüzetet és írd le az összes feladatot és dolgot, amit szeretnél. Ezután tervezd meg a folyamatokat és építsd be a mindennapi rutinjaid közé.

A megfelelő kör

A negatív emberekkel való kapcsolódás nagyon gyorsan leszívja az energiádat. Ha elégedetlenek, ítélkezőek és nem támogatóak, akkor a számukra szükséges energiát, másoktól lesznek kénytelenek ellopni, például tőled. Legyél olyan ember társaságában, akivel jó együtt lenni, aki nem elvesz belőled, hanem egymást növesztitek. Akikkel ünnepeltek minden nap és még több pozitív energiát táplálnak az életedbe.

Gondozd jól a tested

Az egyik legjobb módja annak, hogy erősnek érezd magad, ha testedet is energiával látod el. Minőségi, értékes étellel és mozgással. Arról nem is beszélve, hogy ha büszkeség tölt el, amikor a tükörbe nézel, attól is nő a belső erőd és a magabiztosságod.

Szabadulj meg mindentől, amire már nincs szükséged

Külső és belső lomtalanítás. Bizonyos időközönként elengedhetetlenül fontos ez, hogy a belső erőd jól szolgáljon. A tárgyak vagy a már jó célt nem szolgáló kapcsolatok megőrzése a belső energia pazarlása. Légy minimalista, és csak azt tartsd meg, amire igazán szükséged van az életben. A tárgyakhoz vagy személyekhez való ragaszkodás soha nem egészséges, nem beszélve arról, hogy ezzel azt a félelmet közvetíted a világba, hogy nem kaphatsz többet, jobbat, nem vagy bőségben, ezért félsz elereszteni azt, ami van, akkor is, ha az már több szomorúságot okoz, mint örömöt. Csinálj helyet magadban az új dolgoknak és mind annak, amit megérdemelsz.

Csatlakozz a belső erődhöz tudatosan

Függetlenül attól, hogy miben hiszel, milyen a vallásod, az összpontosított figyelem, a koncentráció, a meditáció, a légző gyakorlatok nem csak hogy egészségesek, de ez segít a legjobban rákapcsolni tudatosan a saját erőd forrására. Ha nem tudsz meditálni, vagy nem hiszel ezekben a gyakorlatokban, akkor csatlakozz be a pillanatba, légy jelen amikor csinálsz valamit. Észre fogod venni, hogy olyankor minden valahogy tököléletes rendben van körülötted. A világegyetemben minden és mindenki kapcsolatban van egymással, a nagy egész része vagyunk mind. Ez a tudatszint, a belső forrás legmagasabb állapota, amiben bármit képes vagy az életedben megteremteni. Amikor ilyen állapotban gondolsz valamire, az sokszor hamarabb bekövetkezik az életedben, mint remélted.Kép: unsplash.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...