A jóga jótékony hatása a szellemi és lelki erő növekedésére

2017.09.11

Mindenki ismeri a jóga fizikai előnyeit - gondoljunk csak a test rugalmasságára, az izomtónus növekedésére és alakformálására. Ettől a rendszeres jógázás sokkal töbre képes. Az ókori gyakorlatnak sokkal több jótékony hatása van a testünkre, szellemünkre és lelkünkre, mint amit szabad szemmel lehet látni.

A tudósok egyetértenek abban, hogy mindössze néhány perc jóga minden nap, jelentősen növelheti a jólét érzését.

Növeli a figyelmet

A rendszeres jóga gyakorlatok végzése növeli a test emlékező képességét, segít koncentrálni. A légzőgyakorlatok megtanítani figyelni önmagunkra, a testünk jelzéseire és békével, harmóniával tölt el. A tudatos légzés gyakorlása, segít a tudatos figyelemben, jelenlétben, az életünk minden területén.

Lecsendesíti az egot

A jóga megtanít elfogadni a gyengeségeinket. A szellemi, lelki és testi egység, amit a jógázás alatt megtapasztalhatunk, lecsendesíti az egot, kibékít önmagunkkal. Feltárja a blokkjainkat, úgy, hogy közben segít egy magasabb nézőpontból megérteni, rálátni a ragaszkodásainkra, félelmeinkre, hogy ez után, az elfogadásukkal segítsen elengedni azokat.

Türelemre tanít

Ma már minden fel van gyorsulva körülöttünk. Éppen ezért, elkezdtük megszokni, hogy minden vágyunk, igényünk ugyan ilyen gyorsan ki legyen elégítve. Valójában ez a tendencia szembe megy az élet áramlatával. Bizonyos dolgokat nem lehet kierőszakolni. A jóga segít újra türelmesnek lenni, visszahozni a jelenben és élvezni az élet apró örömeit. Megtanít újra rácsodálkozni a világra.

Önszeretetre tanít

Amikor szeretjük magunkat, akkor az adás és kapás mértéke bennünk harmonikusan működik és ennek pozitív hatását életünkben is megtapasztalhatjuk. Ha kibillenés, zavar áll be bármelyik áramoltatásában, akkor ez az életünkben, legfőképpen a kapcsolatainkban is meg fog látszódni. A jóga segíti az elfogadást, saját lényünk elfogadását. Az önszeretetünk alappillére pedig az önelfogadásunkból fakad. A gyakorlatok megtanítanak figyelni magunkra, és ez a figyelem, amit önmagunkra fordítunk szeretettel tölti el a lelkünket. Visszavezet önmagunkhoz, hogy jobban figyeljünk önmagunkra, mi a jó nekünk, és mit tehetünk mind azért, hogy jobban érezhessük magunkat. Ezek a tettek pedig mind-mind az önszeretetünk gyakorlását növelik.


Kép: pinterest.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

A céges blogunk legfrissebb bejegyzései

Olvasd el a heti újdonságokat
 

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...