A negatív érzésekről kicsit másképp

2018.06.07

Az egyik dolog, ami egyesít minket, hogy mindannyiunknak vannak érzései. És ezek az érzések minden formában megmutatkozhatnak. De miért csak a pozitívakat fogadjuk el? Miért kell bezárnunk magunkat, és szégyellnünk, ha idegesnek vagy dühösnek érezzük magunkat? Miért kell elnyomnunk ezeket az érzéseket? Talán azért van így, mert így gondoltuk.

A mi elménkben van programozva, hogy a szomorú és bosszús érzések rosszak nekünk. Ellenkezőleg. Az embereknek fel kell ismerniük, hogy a negatív érzelmek, amelyek felmerülnek bennünk, nem rosszak, sőt a legjobb iránytűk az önismeret útján.

A legrosszabb dolog, amit tehetünk, hogy elnyomjuk az érzéseinket. Ettől nem csak hogy még rosszabbul érezzük magunkat, de egészségünket is károsíthatja, ez a stressz egyik fő oka is. Ez magas vérnyomáshoz és egyéb betegségekhez is vezethet, mivel az alacsony immunitás, a stressz terméke. Nézz velük szembe, mert minél jobban menekülsz előlük, annál nagyobb károkat okoznak benned.

Ismerd fel, hogy a negatív érzelmek részei az emberi létnek

Amikor az érzelmeidet a bűntudat miatt próbálod elnyomni, akkor még jobban károsítod magadat. Ehelyett hagyd abba gondolkodást arról, hogy mi tekinthető társadalmilag elfogadhatónak és segíts magadnak erősebbé és egészségesebbé válni, úgy, hogy mindent kiengedsz magadból. Ismerd meg érzéseidet és azok eredetét, és kezdd el szeretni magad, ahogy vagy.

Az érzéseidet megengedve közelebb kerülsz magadhoz

Az érzelmek feltérképezése és megértése, vagyis hogy miért érzel magadban valamilyen érzést, valóban segíthet új dolgokat felfedezni önmagadban. Például, ha dühös vagy a barátod miatt, aki hazudott neked, akkor megértheted, hogy számodra, mi a fontos. Ebben az esetben azt fogod találni, hogy az egyik dolog, amit a legjobban értékelsz, az az őszinteség. De a legjobban úgy tudsz dolgozni az érzéseiddel, ha megnézed, hogy mit nyomott be rajtad egy szituáció, egy ember. Mert így nyakon tudsz csípni magadban olyan érzéseket, amivel lehet, hogy önmagadban többet kéne foglalkoznod. Hiszen a világ csak a te tükörképed, azt reflektálja, ami benned van. Ha valami nem tetszik kint változtasd meg magadon belül az ahhoz való hozzáállásodat.

Visszatérhetsz a normális állapotodhoz, ha könnyítesz az érzéseiden

Ha megtanulod fogadni az érzéseidet, és nem ellenállsz, nem azonosulsz velük, csak átengeded magadon, akkor könnyebb lesz visszatérni a normális állapotodhoz. Érezni fogod, hogy sokkal energikusabb, élettel telibb és boldogabb leszel. Az élet az expresszióról szól. Ellenkező esetben elveszítheted önmagadat, mert állandóan azon fáradozol majd, hogy megpróbáld elrejteni a valódi arcodat. Miért pazarolnád el az idődet és energiádat, hogy elrejtsd önmagad? Ismerkedj meg önmagaddal és így megadhatod a körülötted lévő embereknek is a lehetőséget, hogy láthassák a valódi arcodat. Aki igazán szeret, úgy fog szeretni, ahogy vagy. A legtöbb elutasítást az életben pontosan azért kapjuk, mert nem merjük vállalni igazán azt, akik vagyunk, csak egy szerepet játszunk, amit a fejünkben kreáltunk a tökéletes emberről. De nem létezik tökéletes ember és neked sem kell azért görcsölnöd, hogy olyan legyél, aki nem vagy.


Kép: unsplash.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...