A reggeli emberek sikeresebbek?

2018.05.18

Te is az a fajta vagy, aki jobban szereti korán kezdeni a napot? Akkor is, ha erre éppen semmi és senki nem kötelez? Szuper! Van valami a kora reggeli nyugodt, gyengéd energiákban, ami nem csak nagyszerű a meditációra és a vizualizáció számára, hanem az üzleti sikereidre is eredményesen hat. Gondoltad volna? Itt van 7 ok, amiért a korai ébredés sikeresebbé teheti az életedet!

Egy pszichológiai folyóiratban megjelent tanulmány azt találta, hogy azok, akik korán felébrednek, nem csak produktívabbak és barátságosabbak, hanem sikeresebbek is az üzleti életben és karrierjükben.

Valójában a felső vezetők, a vállalkozók és a művészek 90% -a hiszi, hogy sokkal jobb korán kezdeni a napot.

#1 Reggel kevesebb zavaró hatása van, ami azt jelenti, hogy több dolgot tehetsz meg nyugodt körülmények között. Különösen olyan személyes dolgokat, amelyekre talán nincs időnk napközben.

#2 A nyugodtan kezdheted a napodat, ahelyett, hogy kapkodnod kell és úgy éreznéd már kora reggel, hogy semmire nincs igazán időd.

#3 Az elméd tisztább és élesebb reggel, ami azt jelenti, hogy megoldhatod a legnehezebb feladatokat, ahelyett, hogy késő délutánra halasztanád, amikor valószínűleg már fáradt leszel.

#4 Több időd van arra, hogy egyél valami finom, tápláló reggelit, amely beindítja az anyagcserét és biztosítja a megfelelő energiát a szervezetednek.

#5 A korai ébredés lehetőséget teremt arra, hogy kicsit mozogj, a mozgás pedig felszabadítja a szerotonint, így jól és boldognak érezheted magad egész nap.

#6 Az ókori kínai orvoslásban a hajnali 5-7 óráig tartó időszak a legjobb az emésztésre és ürítésre. Ez azt jelenti, hogy ebben az időben el kell távolítania a szervezetből származó hulladékot, majd megfelelő vitaminokkal táplálni a szervezetedet.

#7 Tanulmányok azt mutatják, hogy elménk éjszaka a legkreatívabb, de reggel a legtermékenyebb, így reggel tökéletes az idő ahhoz, hogy az éjszakai kreatív ötleteket megvalósítsd és cselekedj.


Kép: unsplash.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...