A tudatos ember jellemzői

2018.04.18

A tudatos embereket energetikailag másképpen fogadják, mint a többi embert. Ezt az érzést csak akkor ismerjük meg, amikor egy ilyen személy jelenlétében vagyunk.

A tudatos emberekben vannak közös alap jellemvonások, amikről könnyen felismerhetőek. Élvezik a mindennapi életüket, a jelen pillanatban. Nem húzzák maguk után a múlt súlyát és nem sóvárognak állandóan egy kivetített jövőkép után, remélve, hogy amit akarnak, végül eléri őket. Ők azok, akik állandóan részt vesznek a saját életükben. Megtartják az adás és kapás egyensúlyát. Nem okolják a kialakult helyzetet, a körülményeiket. Már tudják, hogy miért vannak itt és hogy mit miért csinálnak. Nem feltétlenül ismerik a részleteket, de nyitottak és megosztják azt, amit tanultak, nőnek, fejlődnek.

Hallják és követik a belső hangjukat

A tudatos emberek figyelnek a belső hangjukra és nem félnek követni is ezt a hangot. Engedik, hogy megnyilvánuljon önmaguk és mások számára. Ők már értik, hogy nem jobbak, többek, nem élnek már a megkülönböztetés illúziójában, de fejlesztik önmagukat és büszkék egyedi tulajdonságaikra, képességeikre. Lényükkel hozzájárulnak a világ formálásához. Ők erős támogatók és védők.

Belső erejük határtalan

A tudatos emberek kapcsolatba vannak saját hatalmukkal, de nem élnek vissza vele. Nem különülnek el tőle, ezért soha nem adják át másoknak az irányítást, nem függnek másoktól. Tudják, hogy a hatalom a pusztítás eszköze is lehet, ezért a tudatos emberek fegyelmezettek. Szavaik, cselekedeteik és gondolataik összehangoltak. Nem adnak jelentőséget a múltnak, nem azonosulnak velük, tanulnak belőle. Tudják, hogy a gondolatoknak erejük van, ezért felelősségteljesen válogatják meg őket.

A Tudatos ember, pont olyan, mint te vagy én, csak igazán jelen van és már nem mutogat, nem hárítja másokra a felelősséget. Életéért ő felel és tudatos teremtője minden pillanatának. Szereti az életet, de nem veszi túl komolyan. Nem a fejében éli meg a dolgokat, hanem a szívén keresztül.


Kép: unsplash.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...