4 energia típus, te melyikbe tartozol?

2017.12.10

Fedezd fel a saját energiádat, nézd meg, hogy mi lenne, ha bizonyos energiáidat tudatosabban kihasználnád, hogy jótékonyan fejtse ki hatásait az életedben. Egyáltalán milyen energia típusba tartozol? Milyen vannak még? Nézzük!

Előszőr is, nézz mindent energiaként. Mindent. A gondolataid, az impulzusaid, amit az agyad kibocsájt, mind-mind energia. A képernyő, amiről ezt a cikket olvasod energia. Állítsd fókuszba ezt a tényt, nyisd fel rá a szemed.

Miért fontos ez?

Azért, mert az energia irányítható és ha nem tudatosan irányítod a saját energiádat, valószínűleg valami más befolyásolja. Az is lehetséges, hogy mások így akarva akaratlanul csapolják a saját energiakészletedet. Ha végre tudatosabban figyeled ezt, akkor a tengelyedben állsz, az életed irányítója és teremtője leszel, kevésbé befolyásolható.

Vizsgáld meg, hogyan nyilvánul meg a saját energiád a külvilágban

A természetben 4 különböző természetes energia áramlás van. Ezeket mind használjuk, de legtöbbször mindig van egy-egy ránk jellemző, személyes, dominánsabb energia áramlásunk, amit a világ számára közvetítünk, ahogyan megnyilvánulunk. Olvasd el a négy típust és gondold végig, hogy melyik rezonál veled.

· Típusú energia: Ez az energia könnyű, élénk és véletlenszerű. (Levegő)

Ha az 1. típusú energiát érzed dominánsnak, akkor spontán és természetesen vibráló vagy, mindig tele új ötletekkel. Könnyen tudsz kapcsolódni másokhoz, de ugyan ilyen könnyen tudod magad függetleníteni is másoktól.

Energetikai tipp: Ha egy strukturált környezetben élsz vagy dolgozol, akkor megeshet, hogy természetes energiádat elfojtod és ez belső feszültségeket generálhat benned. Ebben az esetben ügyelj arra, hogy minden nap szánj magadra egy kis időt, amikor a spontán energiáidat áramoltatni tudod.

· Típusú energia: Ez az energia folyékonyabb, fogékonyabb és finomabb. (Víz)

Ha a 2. típusú energiát érzed dominánsnak, akkor te az életen át kapcsolódsz az emberekkel és az álmaiddal. Csendesebb, visszahúzódóbb vagy, sok kérdés foglalkoztat, részleteket gyűjtesz és az embereken keresztül tudod a legjobban felfedezni önmagadat.

Energetikai tipp: Túlterheltté válsz, ha döntésre kényszerítenek. Ilyenkor úgy érzed, nyomás nehezedik rád nincs időd feldolgozni a folyamatot, aminek részese vagy, nincs elegendő információd, hogy meghatározd a helyes irányt. Adj magadnak időt arra, hogy átgondold a dolgokat, és ne félj megkérni másokat, hogy legyenek hozzád kicsit türelmesebbek.

· Típusú energia: Ez az energia aktív, tüzes és dinamikus. (Tűz)

Ha a 3. típusú energia domináns nálad, akkor mindig határozottan, céltudatos lépéssekkel haladsz előre. Tudod mit akarsz és azt el is éred. Fókuszod mindig a végeredményen van és gyorsan is haladsz felé, nem köntörfalazol.

Energetikai tipp: Néha nem árt a megfontoltság, megtanulni a "lassú víz, partot mos" játékot, ugyanis energiáid óriás fizikai, lelki és szellemi erőt igényelnek tőled és ha nem figyelsz, a kiégés veszélye fenyegethet. Győztes vagy, mindenki tudja, néha nyugodtan állj meg kicsit pihenni. A célod meg fog várni.

· Típusú energia: Ez az energia állandó, csendes és fényvisszaverő. (Föld)

Ha a 4-es típusú energia a domináns, akkor stabil személy vagy, akit mély gondolkodás jellemez. Megfontolt vagy. A nagy képet látod és mindig felismered a jelenlegi helyzetek és rendszerek korrigálásának lehetőségeit. Mindig többet és többet hozol ki magadból és másokból is.

Energetikai tipp: Számodra elengedhetetlenül fontos az "Én idő". Néha szükséged van arra, hogy kicsit visszavonulj és töltődj, regenerálódj a saját hóbortjaiddal. Legtöbbször te tartod egységben a környezetedet, te vagy a táptalaj, ezért neked van a legjobban szükséged arra, hogy az energiád mindig termékeny is maradjon.

Használd természetes gyógyító erődet

Most, hogy már érted a saját energiádat, használd tudatosan. Ha megérted az elme / test energiarendszerét, egyszerűen be tudod aktiválni a saját gyógyító erődet segítve saját magadnak és akár másoknak is. Hogyan? Nincs ebben semmi hókuszpókusz, csupán célzottan használod és áramoltatod az energiádat, amiben te jó vagy.

Az elemek energiáinak egyensúlya nagyon fontos a testi, lelki és szellemi harmóniánk szempontjából. Nem baj, hogy van, amit dominánsabbnak érzel, de az a legjobb, ha közben arra is törekszel, hogy mind a 4 energiát kiegyensúlyozod magadban.

Kép: unsplash.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...