5 bizalom romboló jellemvonás

2018.04.16

A bizalom nélküli kapcsolat olyan, mint a gáz nélküli autó. Benne maradhatsz, amíg csak akarsz, de nem fog elvinni sehová. A bizalom, az egyik legfontosabb feltétele egy egészséges, tartós kapcsolatnak. Légy óvatos, ha az alábbi jellemzőket tapasztalod. Akik túlságosan bizonygatnak valamit, azok mellett egészségesen jelenik meg bennünk a kétség és a gyanakvás.

Túl bájos

Gyanús lehet, amikor valaki "túl szépnek" tűnik, és az esetek többségében beigazolódik a feltételezésünk. Figyelj oda, amikor valaki azt mondja neked, amit hallani szeretnél, de nincs mögötte semmi lényeges, semmi valódi tartalom. Miután a bizalmadba férkőzött kimutatja a foga fehérjét.

Hiányzik belőle az empátia

Egy csaló ember, aki úgy kezeli az embereket, mint akiben nincs semmilyen együttérzés, intő jel lehet, hogy nem érdemes vele komolyabban foglalkoznod. Egy empatikus személy képes belebújni a másik cipőjébe, és megpróbálja megérteni, hogy a másik személy hogyan érezheti magát. Kétszer is meggondolják, mielőtt kilépnének egy kapcsolatból és mindig számíthatsz a hűségükre. Ezzel szemben, akit láthatóan nem érdekel mások érzései, attól nem sok jóra számíthatsz.

Nárcisztikus tendenciák

A nárcisztikus ember úgy véli, hogy a világ körülötte forog, nagyon megbízhatatlan ember. Sosem ismernék be, ha hibáznak vagy ha tévedtek, helyette megpróbálnak mindent megmagyarázni, hogy úgy tűnjön, mintha te vagy az, aki miatt vétkeztek vagy aki miatt rossz döntéseket hoztak. Igazi bizalom rombolók.

Pletykás

Amikor valaki kifecseg neked olyan dolgokat, amit mások titokban mondtak el neki, akkor több mint valószínű, hogy ugyanezt teszi veled is. Ezek a fajta emberek nem tartják tiszteletben a bizalmat és nem tartják szent szabványnak. Arra törekednek, hogy megnyerjék maguknak az embereket, ügyesen manipulálnak.

Nem tartja be az ígéreteit

Ha valaki többször sem tartja be a szavát, akkor jobb, ha vele szemben megtartod a két lépés távolságot és inkább nem építesz rá. Sok mindent meg lehet érteni és tolerálni, de egy szava hihetetlen embernél nincs nagyobb bizalom romboló.


Kép: unsplash.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...