6 legjobb jóga póz nőknek

2018.05.03

A jóga nem csak segít, hogy fittek maradjunk, hanem növeli az állóképességet, formál és erősíti az immunrendszerünket. A jóga rendszeres gyakorlása segít egészségünk megőrzésében is. Ősszegyűjtöttük a 6 legjobb jóga pózt nőknek.

1. Háromszög póz

Ebben a pózban a derék és a has dolgozik, naponta elvégezhető gyakorlat. A póz, a váll izmait is nyújtja. mindkét oldalra végezzük el, és tartsuk meg ezt a pózt öt másodpercig. Ez egy nyugodt, bemelegítő póz. Ez egy nyugodt, relaxáló póz, mely ellazítja a felső testet. 

2. Teve póz

Sok nő problémája a derékfájás. Nos, ennek a póznak a gyakorlása tökéletes megoldás erre a bajra. Ez a testhelyzet erősíti a gerincet, nyújtja a combokat. Ebbe a pózba való megérkezést csinálhatod lassabban is, fokozotason lépésről lépésre, ahogy egyre hajlékonyabb leszel. Vagyis állj egyenesen összezárt lábakkal, a karodat emeld fel a füleid mellé, a fejedet, az álladat emeld fel és nyújtózz hátra amennyire csak tudsz. 

3. Fél gerinccsavaró póz 


Ez egy kiváló póz menstruációs panaszokra. Az oldalsó csavar póz is segít erősíteni a derék, és a gerinc területét. Segít, hogy kioldjuk a bennünk lévő feszültséget. Ezen felül, ez a póz segít a teljes szervezet méregtelenítésében is. Javítja a vérkeringést, és a bőrünk állapotát. Tartsd meg ezt a pózt mindkét irányba öt másodpercig. 

4. Egyensúly póz

Testünk általános egészségi állapotán javít ez a póz. Segít megelőzni, illetve enyhíteni a térdfájdalmakon, mivel jó hatással van a térd izületeire. Növeli a rugalmasságot. az erőnlétünket. Segíti a koncentrációt és a memóriát. Nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá tesz. 

5. Nyújtott ülés póz   

Ez egy pihentető póz a felsőtestnek, és a gerincnek, illetve nyújtja a comb és a vádli izmait. Erősíti a nyak izmait, ez által enyhíti a rossz testtartás miatt kialakult fájdalmakat. Ennek a póznak a mélységét csak addig gyakorold, amíg jól esik, elsőre ne erőltesd, hogy ráfekszel a lábadra, ha nem megy, idővel rá fogsz tudni hajolni teljesen. 

6. Gyermek póz

Pihentető póz, erősíti a nyak és a hát izmait. Enyhíti az alhasi panaszokat, a belső feszültséget, szorongást. 


Kép: unsplash.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...