7 jel, hogy elpazarolod az életed

2017.05.02

Gyerekkorodban arról álmodoztál, hogy ha felnősz, asztronauta leszel vagy énekes. Hogy alakult végül az életed? Sikerült kitartanod az álmaid mellett, vagy időközben az élet akadályai maga alá gyűrtek és feladtad őket? Úgy érzed semmi sem változik, nem haladnak úgy az életedben a dolgok, ahogyan szeretnéd? Nemet mondasz magadra és a vágyaidra vagy még hiszel bennük? Itt van 7 jel, ami azt mutatja, hogy elpazarolod az életedet és ezt nem is mered bevallani magadnak.

1. Túl sok időt töltesz olyan dolgokkal, amik valójában feleslegesek

Videó játékok, valóság show-k, sorozatok, internetezés. Az embernek néha szüksége van üresjáratos kikapcsolódásra ez érthető, de ha a rabjai leszel ezeknek a dolgoknak, és irracionális időt szánsz rájuk, azok merőben károsak lehetnek és értelmetlen időt pazarolsz rá az életedből. Az életed minden másodperce pörög, és ezt az időt nem fordíthatod többé vissza, ezért jól gondold meg, hogy milyen tartalommal töltöd meg az életedet. Az ember utolsó perceiben sajnálni fogja, hogy bár más élményekkel gazdagította volna magát, vagy jobban kihasználta volna az életét azokban az órákban, amit mondjuk videó játékokra pazarolt.

2. Nem táplálod az elmédet

Ha nem tanulsz folyamatosan, ha nem fejlődsz, akkor stagnálsz. A tanulás nem feltétlenül jelenti, hogy folyton valami iskolát, vagy tanfolyamot kéne elvégezned, hanem azt, hogy nyitott vagy arra, hogy kipróbálj, megismerj számodra új, ismeretlen dolgokat. Tágítod az elmédet, az ismeretedet és ezzel önmagadat, a személyiségedet is. Ha az elméd nem kap új ingereket, megreked, csak úgy, mint egy olyan halastó, amely nem mozog, bezöldül, és zavaros lesz. Az elméddel ugyan ez történik, ha nem lehet aktív, ha nem tanulhat új dolgokat. A pozitív kihívások sikerélményt hozhatnak, tágíthatod a komfortzónádat, és ezzel növelheted az önbizalmadat is. A stagnálás beszűkít, visszahúz, és levertté tesz.

3. Nem tervezed a jövődet

Aki igazán jól él, az a jelenben él, ez egy nagy igazság. Sokunknak komoly kihívást jelent a mostban lenni, és arra koncentrálni, ami éppen történik velünk, és abban százszázalékosan jelen lenni. Mindettől függetlenül, irányokra szükség van, kell, hogy kitűzd hajód úti célját. Az elmédnek szüksége van arra, hogy tudja miért indul el, kell neki egy távlati pont, amit maga előtt lebegtet, ami erővel kitartással ruházza fel. Ahogy a GPS-nek szüksége van a koordinátákra, hogy megérkezhessen a kívánt célállomásra, így neked is szükséged van belső célkitűzésekre, hogy tudd mit szeretnél, hová akarsz eljutni. Hiszen ha te sem tudod, és nem vagy elég határozott, ne csodálkozz, hogy nem halad az életed semerre. Te vagy a kapitány.

4. Túl sok időt töltesz olyan emberekkel, akik nem járulnak hozzá a fejlődésedhez

Könnyű akasztásnak kitenned magad olyan emberekkel magad körül, akik csak visszahúznak. Akik körülöttünk vannak, azok mutatják, hogy hol tartunk most, ők igazolják ezt vissza. Ha nem tetszik, amit látsz, neked kell változnod. Lehet, hogy fájdalmas, de néha szükségszerű a saját érdekünkben leválni olyan emberektől, akik csak lefékeznek, akik nem visznek előre. Mikor változol, észreveheted, hogy átrendeződik a baráti köröd. Ez lehet, hogy hirtelen szomorúan hat rád, de valójában nincs ezzel semmi baj, sőt, nagyszerű jele annak, hogy változtál és az életed új irányt vett. A régi barátaid iránt a szeretet akkor is fog élni, ha nem lesz már olyan szoros a kötelék köztetek. Mindannyiunkkal megesett, hogy másfelé sodort minket az élet, pontosan azért, mert mind változunk. Vedd magad körbe olyan emberek társaságával, akik tényleg feltöltenek, többre sarkallnak, pozitívak és hozzáadnak az életedhez.

5. Nem hagyod el a komfortzónádat

Tudom milyen kényelmes az ismerős övezetben élni. A komfortzóna nem csak a te fizikai teredet jelenti, és nem is csak a személyes kapcsolataidat. A szenvedés köreink, a szokásaink, a reakcióink és hitt rendszereink mind a komfortzónánkról szól. A legsúlyosabb ítélet, amivel elvághatod magad attól, hogy sokkal többet hozhass ki magadból és az életedből az az " - Én ilyen vagyok!" Folyton változunk, és nem szükséges ragaszkodnunk a személyiségünk egykor talán valóban igaz darabjához, ha csak nem akarsz beszűkülni, stagnálni és magadra húzni egy cipelt, sok esetben magad számára is kellemetlen viselkedést, hozzáállást. Aki nem szenved eléggé ahhoz, hogy végre tegyen önmagáért, annak valójában nagyon is tökéletes az, ami van, bármennyire is panaszkodik. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen ember, meg kifogások. Ha nem vállalsz semmi kockázatot, csak a megszokott köröket taposod, ugyan hogyan is tudna bármi is változni, tágulni, formálódni az életedben? Pedig minden egyes lépéssel, amivel hátra hagyod a komfortzónádat, egyre jobban megtapasztalod, hogy valójában rengeteg dologra képes vagy, és a lehetőségeid határtalanok, csak te szűkítetted eddig be magadat. Fantasztikus érzés, mikor valamit máshogy csinálsz, mint eddig! Ugord át az első kerítést és a többit már gyerekjáték lesz megtenned.

6. Nem alszol eleget

Nem szükséges orvosnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, mennyire nagyon fontos az alvás. A jó, minőségi alvás. Az alvás elengedhetetlen az egészségünkhez és a mindennapi kihívásainkhoz. Ha nincs elegendő időd az alvásra, mert annyira elfoglalt vagy, akkor ideje átértékelni az életviteledet, hogy mennyire éri ez meg neked. Lehet, hogy most még bírja a szervezeted, hogy későn fekszel, és korán kelsz, de ez nem lesz mindig így. Inkább légy hálás, hogy még ilyen jó hozzád, de ne várd meg, hogy teljesen kimerülj.

7. Tele vagy negatív önkritikával

Henry Ford mondta, "Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz." Ha azt mondod magadnak, hogy nem vagy elég jó, vagy nem vagy valaminek nincs értelme, akkor az úgy is lesz. Ha azt mondod, hogy túlságosan kimerültél, hogy életed megváltoztatásáért erőfeszítéseket tegyél, akkor az fog beigazolódni. Bármit is mondasz magadnak, az lesz az igazságod, így az lesz a valóságod. Ha tudatosabban figyeled azokat a gondolatokat, amiket magadnak hajtogatsz, észreveheted, hogy az életed most pontosan annak felel meg, amit magadról állítasz, gondolsz és amennyire magadat értékeled. Az élet mindig téged fog igazolni bármit is ültetsz el magadban, az bizony növekedésnek indul. 


Kép: pinterest.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...