7 kellemetlen jelzés az életedben, ami megmutatja, hogy nem a helyeden vagy

2017.04.07

Kényelmetlen érzés lehet, mikor a változás szélén állunk, hiszen a változás mindig feszegeti a komfortzónánkat, a már ismert biztosat. Az ember félelme abból ered, hogy nem látja mi következik ezután, az ismeretlen terület ízé elbátortalaníthat bennünket az elindulástól, vagy kétségbe ejthet, egyáltalán merre menjünk tovább?

A félelmeinknek, vagy a kényelmetlen érzéseknek mégis lehet haszna, ha megtanuljuk jól értelmezni, és külön választani, hogy csak azért félünk valamitől, mert nem ismerjük, vagy azért, mert az ösztöneink, az érzékeink feletti energiák ezen keresztül próbálnak jelezni nekünk, hogy melyik számunkra a helyes irány vagy így próbálnak valamit a tudtunkra adni lelkünkkel kapcsolatban.

1. Az érzés, mintha újra élnéd a gyerekkorod küzdelmeit

Felnőttként újra átéled azokat a félelmeket, azokat az akadályokat, amiket gyermekkorodban tapasztaltál. Mintha elementáris erővel csapnának le rád, szorítanák össze a gyomrodat, mert újra szembetalálod magadat az egyik legbensőbb, mélyen elrejtett félelmeddel. Valójában az élet azért hozta el ezt a helyzetet neked ismét, hogy felülírd korábbi negatív tapasztalatodat, élményedet. Nézd meg, hogy az, ami egykor megijesztett, valóban létezik benned még most? Van még most is valóság alapja, így felnőtt, érettebb hozzáállással, vagy már csak a múlt beidegződései hatnak rád ilyen mélyen. Ha az utóbbi, itt a lehetőség, hogy új nézőpontból tekints rá, és észre vedd, ma már nem ugyan az az ember vagy, ma már nem fog ki rajtad.

2. Az érzés, hogy elvesztél, céltalan vagy

Az ilyen jelzések az életed egyes szakaszaiban, gyakran arra próbálnak téged ösztönözni, hogy stagnálsz, egyhelyben toporogsz. Talán túl sok olyan dolgot csinálsz, ami nem visz előre, pontosan azért, mert valójában nem azt teszed, amit igazán szeretnél csinálni, nem rólad szólnak, csak a fejedben élő helyesnek vélt ítéletekről, vagy a környezeted elvárásairól. Lehetséges, hogy ideje lenne ezt a "megállást" arra felhasználnod, hogy visszatérj a jelenbe. Vess számot az életeddel, nézd meg, mi az, ami miatt nem haladsz, mi az, amit valójában tenned kéne a saját boldogságodért, saját elégedettségedért. Mikor elkezdjük a kezünkbe venni az életünket, az egy döntéssel kezdődik. Hozz magadért határozott döntéseket, tűz ki magadnak olyan célokat, amik valóban a szíved vágyáról szólnak és indulj el értük. Mikor ezt végre megtesszük, az élet azon nyomban kikövezi előtted az oda vezető utat.

3. Irracionálisan rád törő negatív érzelmek

Ha sokáig elnyomunk valamit, az előbb vagy utóbb utat fog törni magának, gyakran akkor, mikor nem is számítunk rá. A düh, a harag, a kedvtelenség indokolatlan megjelenése azt jelentheti, hogy valamit eltemettél magadban és most megakarja mutatni magát neked. Ne kövesd el még egyszer azt a hibát, hogy most is hátat fordítasz neki. Engedd meg, hogy feljöjjön. Senki sem írja elő, hogy hogyan kéne érezned magad. Ha szomorú vagy, vagy úgy érzed becsaptak, igazságtalanság ért, éld meg. Engedd meg, hogy feljöjjön, mert akkor szeretettel búcsút is inthetsz neki, nem kell plusz energiát fektetned abba, hogy ezt erőnek erejével elnyomd magadba, hidd el, ez sokkal károsabb. Inkább tombolod ki magad, sírod ki magad és ezzel áthalad rajtad, nem fog aztán hetekig, vagy hónapokig, a mélyben kísérteni. Ne küzdj az éppen aktuális érzéseid ellen, mert az egészségtelen a lelkednek és a testednek is egyaránt, éld meg őket és megkönnyebbülsz.

4. Insomnia

Sokan szenvednek az álmatlanságtól, vagy különböző alvászavarok miatt. Az agyunkban annyi inger van, annyi feldolgozatlan probléma és kérdés zakatol, hogy képtelen lemerülni és nyugovóra térni. Írd ki magadból! Meg fogsz lepődni, hogy az írásnak milyen hálás, és gyógyító ereje van. Vegyél elő papírt tollat, és csak gondolkozás nélkül írd le magadnak, ami benned van. De nem csak magadnak írhatsz, ha egy személlyel van problémád, címezd neki az írást. Ez a kis terápia nem csak megszabadít a felgyülemlett érzések, gondolatok alól, hanem segít magadat, a problémádat kívülről is megtapasztalni megfigyelni. A fejedben lévő káoszt kivetíted láthatóan, rendszerezve a papírra, mintha egy lépést tennél a fejedben zakatoló gondolatoktól, így sokkal objektíven leszel képes látni, ami van, és megtalálni a megoldást. Sok helyzetben az a csoda is megtörténhet, hogy írás közben átéled már a felszabadulást, a megkönnyebbülést. A magaddal fojtatott levelezés sokszor egyből meghozhatja a megoldás kibontakozását, vagy a helyzeted teljes megértését.

5. Az élet kiszámíthatatlan változásai

Mind voltunk már úgy, mikor ha egy probléma jött, sorozattá alakult és sorjában rombolt mindent magunk körül. Elveszítettük a munkánkat, szakítottak velünk, összetörtük a kocsinkat, lebetegedtünk és azt kérdezzük, mi jöhet még?! Isten csapásának, balszerencsésnek érezzük a velünk történteket, pedig valójában bármennyire is nem tetszik, az élet sokkal jobb irányba akar terelni minket. Talán lett volna idő, hogy ezt a változást, mi magunk sokkal finomabban, átmenettel iktassuk bele az életünkbe, de akkor nem tettük. A kényelem (rosszban ülni is kényelmes, ha nem elég kényelmetlen, hogy felálljunk) , a biztos pont, a félelem az ismeretlentől gyakori fék az emberi elmében, hogy változtassunk, jobb dolgokat teremtsünk, mert ahhoz ugye ki kéne lépni a komfortzónából. Ha már szükségszerű a változás (és valójában az egész élet egy változás, kár hadakozni ellene) akkor az élet fog borítani mindet, és igen az lehet, hogy fájdalmasabb és drasztikusabb lesz, mintha mi tettük volna meg azokat a lépéseket, amiket nagyon is éreztünk, hogy kéne már.. De ha már így alakult, ne bosszankodj, mert minden ellenállással a saját helyzetedet rontod. Itt az ideje, hogy újra rendezd az életedet, ha magadba nézel, tudni is fogod a választ, hol kezd.

6. Intenzív álmok

Vannak bizonyos emberek, akik soha sem emlékszenek az álmukra, jobban mondva nem tudják felhozni a tudatos énjükbe. Az álmokról azt mondják, hogy a tudat alatti dolgok teremtéstörténetei. A napi ingerek, feldolgozatlan problémák, elnyomott érzések, mélyben gyökerező félelmeink színterei. Az álmok kutatása hosszú időre visszanyúlik a történelemben és az igazán bölcs emberek sokkal többre tartották, mint a mai hétköznapi emberek. Sigmund Freud és Carl Gustav Jung pszichológus párosa is nagy jelentőséget tulajdonított nekik munkásságuk alatt. Még közösen is megbeszélték saját álmaikat, mert tudták, hogy a személyiség rejtett, tudat alatti dolgairól mesélnek ezek a sokszor értelmezhetetlennek, olykor őrültségeknek hitt álomképek. 

A kevésbé álmodók is beszámolnak olykor intenzív átélésű álmokról, és ezekre kiemelten fontos odafigyelni. Ha ilyen történik veled ébredéskor írd le, mielőtt tovaszáll, és ízlelgesd neked mit akar üzenni. Minden álom egyedi, és jelentésüket saját személyiségünkön keresztül kell megvizsgálni. Mit váltott ott ki belőled egy-egy kép, szín, esetleg illat, személy. Miért azt láttad, és neked így tudatosan most mit jelent, hogyan viszonyulsz hozzá? Ha valami többször is visszatért esténként az álmaidba, akkor biztos lehetsz benne, hogy a tudat alatti lényed, valamire nagyon szeretné felhívni a figyelmedet.

7. Túl sok negatív ember vesz körül

"Ami kint úgy, bent, ami fent, úgy lent" Mikor sok negatív, rosszindulatú, megkeseredett ember vesz körül, érdemes magadba is nézned, hiszen minden körülöttünk vibráló helyzetet, láthatót, mi keltünk életre azzal, hogy belül mit érleltünk. Nem feltétlenül jelenti azt, hogy te is panaszkodó, negatív ember lennél, de valami benned sem kerek, ha kint ezt látod magad körül, vagy épp most vizsgáztat az élet, hogy tényleg szükséged van még erre? Ezért első körben ezt vizsgáld meg. Ha te békében vagy önmagaddal és az életeddel, vagy már úgy érzed nem az elégedetlenség, panaszkodás szintjén szeretnél létezni, mert te már egyre jobban az élet napos oldalára szeretnél fókuszálni, és ezek az emberek csak energiát vesznek el belőled, akkor bármennyire is nehéz, de távolodj el ezektől az emberektől kicsit. 

Hogy milyen emberekkel veszed körbe magad, az nagyon sokat számít az életed teremtésének szemszögéből nézve. Persze, ha még számodra is befektető energiacsere péntek este kipanaszkodni magad és siránkozni, hogy milyen shit az élet, akkor még éld meg ezt, de ha szeretnél változtatni a jövőbeli tapasztalataidon, akkor lépj hátrébb az ilyen közegtől. Ez nem önzés, akkor sem, ha családtagról van szó, hanem a szuverén jogod az egészséges, pozitív tartalmasabb életedhez. Ha hozzád nagyon közel álló személyről van szó, nem kell vele teljesen megszakítanod a kapcsolatot. Beszélhetsz is vele erről őszintén, de vedd figyelembe, hogy bizonyos emberek, bármennyire is szeretjük őket minden tulajdonságukkal elfogadva, sokszor már csak hátráltatnak és visszahúznak a haladásban.


Kép: pinterest.com 

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...