7 viselkedés, amit a legtöbb ember negatívnak hisz, mégis egészséges

2017.04.06

Gyakran elkerüljük a saját autentikus viselkedésünket, csupán azért, mert egészségtelennek gondoljuk őket. A saját elméd és tested tudja, hogy mire neked van szükséged. Lehet, hogy éppen szükséged van egy emlékeztetőre, hogy miért fontos követned a saját hiteles énedet, megnézni, ezeket a közös viselkedéseket, amiket gyakran negatívnak ítélünk meg, hogy aztán kiderüljön ténylegesen mi az egészséges.

1. Düh

A harag egy olyan érzelmi megnyilvánulás, amit legtöbbször igyekszünk elkerülni, rosszabb esetben elfojtani, pedig valójában sokkal felszabadító ezt az érzést átengedni magunkon, mint letagadni, mikor valójában így érzünk. A dühöt egészséges módon megélve, kifejezve, az életünkbe erőteljes és pozitív változást idézhet elő. A harag egy olyan érzelmi energia, ami felgyülemlik bennünk, mikor valaki megsért, megbánt, vagy a személyes határainkat felfeszegették. Ez az energia, ha nem nyilvánul meg egészségesen, sokkal nagyobb belső frusztráltságot okozhat szellemileg, lelkileg és fizikailag is.

Próbáld meg átölelni ezt az energiát, és fedezd fel, hogyan alakíthatod át és hasznosíthatod ezt magad számára pozitívan. Amikor dühös leszel, vizsgáld meg magadban, hogyan tudnád ezt a dühöt pozitív módon kifejezni, ez javuló irányba mutató változást fog eredményezni az életedben. Sosem az egészségtelen, ahogy éppen érzel, hanem az, ha azt elnyomod, és nem megfelelően éled meg. Ha letagadjuk ahogy érzünk, egészen mélyen okozhatunk bennünk károkat a lassú depresszió kialakulásától kezdve testi tünetekig terjedően. Mondd el a másiknak hogyan érzel, amit a tettei vagy a szavai kiváltottak belőled. Nem kell veszekedésbe torkolnia az őszinteségednek, de diplomatikusan és tényszerűen kiadhatod magadból ami benned van, talán ezzel a másiknak is segítesz nem csak magadnak. Ha nincs rá mód, hogy ezt szemtől szembe tedd meg, vagy nem egy személy váltotta ki ezt a heves érzelmet benned, akkor vezesd le mozgásban, vagy valamilyen tevékenységben. A lényeg, hogy szabadítsd fel magad a tomboló energiáktól, mielőtt valóban pusztítást végeznél önmagadban.

2. Elveszve

Mikor elveszítjük a tájékozó készségünket, elveszettnek érezzük magunkat, de mikor eltévedünk, az arra késztethet minket, hogy hallgassunk az intuíciónkra, az ösztöneinkre. Biztos volt már veled olyan, hogy belemerültél egy nagy városba, vagy egy külföldi úton elvesztetted az irányt, az úti célodat és nem tudtad, hogy merre tovább, hol vagy. Ilyenkor, ha nem pánikba esel, hanem csak követed az ösztöneidet és bízol bennük, sokszor váratlan és csodálatos felfedezésbe sodrod magad, talán sokkal szebb, izgalmasabb területekre tévedsz, mint ahová eredetileg indultál. Ez igaz az életre is. Legyél rendben az utaddal, az életben való utazásoddal, bízz benne. Néha szeretnénk valamit, kitűzünk célokat, és valahogy elsodor minket az élet, de mi kézzel-lábbal kapálózunk, hogy visszatérjünk arra az útra, amiről azt gondoljuk, hogy a miénk, de ha sikerül is visszatérnünk csak akadályokba ütközünk. Talán nem hiába térítenek le ilyenkor minket. Lehet, hogy valami sokkal fantasztikusabb utat szántak nekünk, olyat, amit most még a konokságunk miatt el sem tudunk képzelni. Vagy lehet, hogy végül az az út is ugyan oda fog vezetni, ahova elszerettünk volna jutni, csak más tapasztalatok útján szeretnének minket oda segíteni. Bízzunk abban, hogy minden értünk van és engedjük el néha merev álláspontunkat, engedve a jelen pillanatnak és a változásnak, ami révén csak mi gazdagodunk, mi tágulunk. Van egy mondás, mi szerint " Ember tervez, Isten végez. " Néha engedjük meg az életnek, hogy segítsen, és bízzunk benne, hogy mindig ott vagyunk, és oda érkezünk ahol igazán helyünk van.

3. Sírás

A sírás, mint a harag, egy bizonyos helyzetben adott egészséges érzelmi válasz. Bár nem szeretünk sírni, sokan szégyellik is a könnyeiket, mert úgy érzik, hogy gyengeségüket fedik fel vele, ennek ellenére tiszteljük, és szeressük azokat a pillanatokat, amikor elárasztanak a könnyek. A könnyek lehetnek a veszteség könnyei vagy az öröm könnyei is. Amikor sírunk, akkor segítünk a pszichénknek elengedni egy felfokozott energiát. Ha ezt visszatartjuk, mérgezővé válhat, merevvé tehet minket.

A sírás lágyítja a személyünket a külvilágban, nem szégyen, ha hagyjuk, hogy mások lássák, hogyan érzünk. Ilyenkor jelet küldünk, a világba másoknak, hogy nyitottak és érző, sebezhető lények vagyunk, érzelmekkel, örömmel, bánattal, de semmi szégyellnivalóval, amit mások ne értenének meg. Bátorság felvállalni az érzéseinket, ez sok ember szemében, aki erre nem képes, inkább erény, mint rejtegetni való "képesség".

4. Egyedül lenni

Egyedül lenni cseppet sem negatív dolog, sőt minden embernek kötelezően előírnám. Ez nem azt jelenti, hogy elvágjuk magunkat másoktól, ha nem veszünk részt annyi szociális tevékenységben. Ez azt jelenti, hogy fontos vagy önmagadnak! Az egészséges önképpel, kiegyensúlyozott személyiséggel rendelkező emberek sokkal több időt töltenek egyedül, mint társaságban. A művészek, írók, gondolkodók esküsznek rá, hogy az igazi értékek megértése a magányban eltöltött mély, ihletettség állapotában világosodott meg számukra. Sokkal önállóbbak, és hatékonyabban képesek szembenézni a hétköznapi problémákkal és lelki válságokkal is azok, akik képesek olykor időt tölteni önmagukkal, mint azok a társaik, akik a csendet sem képesek elviselni maguk körül, csak hogy ne találkozzanak önmagukkal. Ezek az emberek önmaguk elől menekülnek, mert a mélyben sok minden van, amiről nem akarnak tudomást venni. Egy olyan ember, aki tud egyedül lenni, és csendben lenni, az sokkal jobban ismeri önmagát, egészséges kapcsolatban él önmagával, így sokkal többet tud kihozni önmagából és az életéből. Tudja, hogy ki ő, és nem is fél felfedezni árnyékos részeit sem, mert tudja, hogy csak akkor lehet igazán teljes, akkor változhatnak meg körülötte a dolgok, ha előbb a fénybe állítja, és nem folyton elrejti maga elől is.

Bármit lehet csinálni egyedül, senki sem írja elő a szabályokat a lényeg, hogy a fókuszod te legyél ezekben a percekben. Figyelj magadra, és add meg magadnak azt, amire vágysz, ehhez nem kellenek mások. Sokkal függetlenebbé és harmonikusabbá válsz, ha megtanulsz önmagaddal is létezni, önmagadra jobban oda figyelni, ahelyett, hogy a világ és a benne élő emberek igényeit hajkurászod csak, és szépen lassan teljesen hátat fordítasz önmagadnak, miközben magadért vagy itt, nem másokért.

5. Nem hallgatni másokra​

Ha nem hallgatsz meg másokat, azt gyakran vélik arrogánsnak vagy antiszociális viselkedésnek, mégis néha hallgatnod kell a belső hangodra, a belső megérzéseidre, és tudnod kell néha elvágnod magad a rád akaszkodó emberek tanácsaitól. Figyeld meg a tested, érzéseid jeleit, mikor valaki tanácsot ad neked, tudni fogod, hogy mi az, ami az egész mondanivalóban a tiéd, és szükséged volt rá, és mi az amit engedje el. Jó dolog meghallgatni másokat, biztos, hogy mindig van valami, amit hallanunk kell a másiktól, amit mi talán nem látunk objektíven. De! A másik az Ő. Az ő tapasztalataival, az ő személyiségével, az ő érzéseivel, és az ő meglátásaival. Ő nem a te helyedben van, ezt mindig érdemes szem előtt tartani, mikor tanácsot kérünk, vagy kapunk. Én nem ott tartok, ahol a másik, és a másik sem ahol én. Nem a szint miatt gondolom ezt, hanem azért, mert nekem lehet teljesen másra van szükségem a saját fejlődésem érdekében, mint amit a másik jónak lát. Nekem lehet, hogy annak ellenére, hogy ő bölcsebb, vagy már megjárta azt, amit most éppen én, és meg akar tőle óvni, nekem arra a saját bőrömön keresztül szükségem van, hogy átégjen rajtam, magamévá tegyem, és így formáljon. Mindenki a saját cipőjét kell hogy viselje, neki kell betörnie, tágítania ha kényelmetlen.

6. Megszegni a szabályokat​

Megszegni a szabályokat néha javítja az élted szintjét, és olykor másokét is. Sokszor a szabályok miatt csak merevek, beszűkültek leszünk. Nem arra biztatlak, hogy minden szabályt szegj meg, és legyél lázadó, az emberiségnek szüksége van a fejlődésük bizonyos szakaszában mederre, de aztán ezt olyan jól megtanulják, hogy a felnövésüket segítő mankókat, később képtelenek eldobni, és a szívük igazságára figyelni. A szív sokkal intelligensebb, mint az agy, és az elme alkotta rendszerek. Jólneveltségből, megszokásból, engedelmeskedünk és ellentmondunk szívünk igazságának, csak mert azt tanultuk, így a helyes. Tényleg, minden esetben? Döntsd el magadban, hogy az a bizonyos szabály valóban elősegíti a nagyobb jót a világban. A legnagyobb újítások a tudományban, a művészetekben, a társadalomban, pont attól jöhetett létre, hogy valaki mert a szívére hallgatni, és ellenállt a szabályoknak, volt bátorsága felülírni, megtámadni, mert valójában azok a szabályok igazságtalanok voltak, elnyomást hoztak. A világ néhány nagy szabályt megszakítói voltak: Rosa Parks, Gandhi, John Lennon, és Martin Luther King Jr. Ne félj a nagyobb jóért néha szabályszegő lenni.

7. Ha nem tudsz beilleszkedni

Ha te is olyan vagy, aki nem tudsz beilleszkedni, az néha kellemetlen lehet, kívülállónak érezheted magad, de nem azt jelenti, hogy benne ragadtál a tini korodba. Egyszerűen más vagy és ez cseppet sem baj, erre legyél büszke. Valószínűleg azért vagy ilyen, mert valami újításra születtél, van valamid, amivel tágíthatod a világot és benne az emberiséget. Szeresd másságodat, és értékeld, hogy a nézeteid nem azonosak másokéval. Nem azért nem beilleszthető a normálisban, mert hibás vagy, hanem talán azért, mert te látsz, értesz valami olyat, amit a többiek még nem. Fedezd fel ezt és bontsd ki magadban, használd ki ezt a képességedet, ne hagyd elveszni, mert lehet hogy később a körülötted lévő emberek hálásak lehetnek majd neked azért, mert különc vagy.


Kép: pinterest.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...