Aktuális égi energiák - Mélységek, átalakulás, elengedés

2017.10.30

Október 24.-től indult (és október 31.-ig tart) az a felforgató, lelkünkig hatoló belső változás, amit a Bakban járó Plútó és a Mérlegben lévő Vénusz kvadrát kapcsolata élezett ki. Ehhez az égi nászhoz még bepárosult október 25.-én a Skorpióban álló Merkúr és Bak-Plútó sextilje. Van, volt itt minden.

Az első páros berobbantotta a nem működő emberi kapcsolatok felülvizsgálást. A Bakban járó Plútó nagyon erőteljesen megkövetelte tőlünk a felelősségvállalást és felülbírálta mind azokat a kapcsolatainkat, amik már nem működő képesek. Itt nincs mismásolás, itt kemény, rideg tények vannak, nem lehet homokba dugni a fejünket. A hétköznapok szintjén (kvadrát), hogy állok bele a párkapcsolatomba? Van még mit mentenem belőle, fel tudom ezt magasabb szintre emelni, transzformálni vagy gyökeresen változtatnom kell, azaz, levágni, kilépni a méltatlan, idejemúlt helyzetekből. Én vagyok mérlegen, mint mindig, a másik csak tükör. A saját harmóniám (Vénusz) a külvilággal (Mérleg), ott kezdődik, hogy Én rendben vagyok belül. Képes vagyok felülemelkedni a sérelmeken, a sértettségeimen és magamra koncentrálni, hogy a legjobbat kihozzam önmagamból, a kapcsolataimból vagy borítok magammal mindent, hisztivel, játszmákkal, ha nem kapom meg azt, amit akarok. Észre veszem a valódi értékeket, vagy elvesztem az elvárásaimban? Felnőttem végre a párkapcsolatom magasabb szintjének működtetéséhez? Ismerem a saját vágyaimat és az működő képes a társamnak vélt személy vágyaival, vagy csak jobb vele, mint egyedül játékot űzök még?

Ha itt tartottunk, azt a Plútó, most helyettünk cseppet sem kellemesen elvette, kiirtotta az életünkből. Ő nem finomkodik, mindig megadja nekünk a lehetőséget, hogy felismerjük mi a valódi, mi az igaz és mi az, ami már halott, élettelen. Arra is hajlandó, hogy ezért mi áldozzuk fel a fontosnak vélt, de már minket nem szolgáló helyzeteket, kapcsolatokat, mintáinkat. Egy a lényeg, mindenképp változást akar, nem ússzuk meg. Nem mindegy, hogy elébe megyünk önként ennek a változásnak és mi adjuk át neki, amihez ragaszkodunk vagy még felesleges köröket akarunk erőltetni. Ebben az esetben ő oda fog csapni, kirobbant minket, egy jó nagy pofonnal, hogy észhez térítsen. "-Most volt elég, ha magadtól nem érted, hogy radikális változásra van szükséged!" Valami sokkal jobbat akar építeni és ehhez le fog rombolni mindent, mert csak tiszta alapon tud fellegvárat építeni. Ha mi ebben nem vagyunk segítő partnerek, makacskodunk, akkor ő keményen a fejünkre koppint és sokkal fájdalmasabb élethelyezetekkel vágja le rólunk a lehúzó erőket, mintha mi csináltuk volna. A kvadrát fényszög kapcsolatok mindig nehezek, egyfajta próbatételként vizsgáztat, de nagy kiemelkedési lehetőséget rejt. A személyiségünk fejlesztésében, a legjobb ugródeszka a kvadrát fényszög.

A Skorpióban járó Merkúr és a Bak-Plútó szextilje ezt az elengedési folyamatot a segíthette. A Merkúr a szellemi erőnk, a gondolataink fénye, a közvetítő. A Skorpióban mély világok ébredhetnek bennünk, magasra emelve, megértésekre lelhetünk. Kifordítjuk-befordítjuk a világot, mindent megvizsgálunk és végül meg leljük a megoldást. Varázslatos kapuk nyílhatnak meg most a gondolataink világában, óriási, nem hétköznapi tudást, titkokat emelhetünk át, ha belépünk rajtuk. Ez egy igazán mélyről érkező megértés és szellemi szintlépésnek a lehetősége is egyben. Ha nem ragadunk bele a történeteinkbe, hanem képesek vagyunk hátra lépve ránézni az életünkre, sok dolog a helyére kerülhet most bennünk. Teljes átalakulás részesei lehetünk, ha nem szorítjuk magunkhoz azt, aminek lejárt bennünk vagy körülöttünk az ideje, ha hajlandóak vagyunk felülemelkedni önmagunkon és a történetünkön. Ebben a "ha" szócskában érződik, hogy bár fel van írva az égre, bárki élhet vele, de a szextil fényszögek jótékony hatását csak úgy tapasztalhatjuk meg, ha dolgozunk vele, ha cselekszünk. Ha nem teszünk érte, nem is fogunk ebből a kiemelkedési lehetőségből érezni semmit.

Belső rendrakás van egész ősszel és télen, és ha már így van, éljünk az energiákkal, pucoljunk ki mindent, ami már csak hátráltat minket! Nem szükséges újra és újra megteremteni a régi, bekövesedett, boldogtalan történetünket, most lehetőségünk van újraírni a forgatókönyvünket!


Kép: pinterest.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...