Amikor megnyílik a tudat

2016.06.26

Ma már nagyon népszerű azt mondani, hogy "érdekelnek az ezoterikus dolgok", hogy "spirituális személy vagyok". Igen, sok emberben valóban megszületik a vágy arra, hogy megismerhesse a láthatatlant, felébred bennük az ősi ösztön, hogy haza találhassanak, hogy azt az oly régóta tartó hiány állapotukat kitöltse a tudás, a magasabb rendű megértés.

Érthető, hogy az emberek az utóbbi évtizedekben, hatalmas számban kezdtek valami más felé fordulni, hiszen annyi elnyomásban részesülünk, annyi sok rossz dolog ér bennünket, melyek lelkünket arra sarkalják, hogy befelé tekintsünk, kezdjünk el másként gondolkodni, élni.

De ez az út, nem az az út, hogy könnyelműen azt mondom, holnaptól én is elolvasom Eckhart egy művét, kezembe veszek egy kis Osho - t, Coelho-s idézetekkel rakom tele az üzenő falamat, pozitívabban fogok gondolkodni, és alkalmazom a Titokban leírt tippeket. Ha erre az útra tudatosan lépsz rá, fel kell készülnöd arra, hogy felelősséget vállalj az életed döntéseiért. Nincs több felelősség hárítás, csak mély alázat és bátorság, hogy önmagaddal szembenézz, mit, kit teremtett az elméd, és hogy felfedezd a tapasztaló lelket önmagadban, azt, aki igazán vagy. Igazából ez az út mindig is a részed volt, öntudatlanul vagy tudatosan, de az önfelismerésed ösvényét járod, amióta csak megszülettél. Általában ér bennünket valami, komoly krízis, vagy egy kisebb megvilágosodás, mikor erre az útra már tudatosan, komoly elhatározással lépünk, és ezt általában azok a kérdések előzi meg, mint a "Miért?" és a "ki vagyok én?"

Ha már elindultál, nincs visszaút, felvállaltad, és nem fogok hazudni, néha piszok nehéz lesz, az egod a kényelemre épít, a megszokásra, a már ismert terepre, a játszmákra, és számítanod kell az ellenkezésére. Szembe kell nézned, a saját elfojtásaiddal, félelmeiddel, öntudatlanul felvett programjaiddal, blokkjaiddal, kendőzetlenül, és ezekhez a külvilágodban kapod is hozzá a keményebbnél keményebb "mestereket", vizsgáztató helyzeteket, de a jutalmad ezért felbecsülhetetlen. Mikor önmagadba érkezel, idővel egyre stabilabban, egyre hosszabban, lebontva a védő falaidat, igazán szabadon és napról napra teljesebben az leírhatatlan, végtelenül békés állapot.

Ez egy rendkívüli utazás, amire a lelked hív, és ha szólít, azt jelenti megértél erre az útra. Vezessen ez az élmény bárhova is Téged, menet közben egyet ne felejts el, mindig minden érted van, akkor is, ha most még nem érted, akkor is, ha az a tapasztalat jelen pillanatban nem esik jól. Ami ma a földre taszított, az okkal történt, hogy valamit önmagaddal kapcsolatosan végre letegyél. Lovagold meg jól ezeket a hullámokat, mert ezek fognak igazán felemelni holnap! Csodálatos, élményekben gazdag újjászületést kívánok Neked!


Kép: pinterest.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...