Az élet csak annyira bonyolult, amennyire mi annak látjuk

2018.06.13

Bonyolult. Milyen gyakran használjuk ezt a szót. Milyen gyakran állít az elménk csapdába. Megtanulni, hogy hogyan lépjünk ki a "komplikált" drámájából, nem egyszerű feladat, mert kényelmes és jó kifogás. Pedig csak ki kell lépnünk az áldozat szerepéből és kezünkbe venni az életünk irányítását.

Amikor abba a hibába esel, hogy halogatsz egy lépést, stagnálsz az életedben, tedd fel magadnak a következő kérdéseket!

Mit akarok igazán?

Felejtsd el, hogy mások mit mondanak vagy gondolnak és kérdezd meg magadtól, hogy mit akarsz igazán Te, a jelen pillanatban? Vess egy pillantást arra, hogy mennyire függsz másoktól és mennyire hagyod magad befolyásolni. Húzz egészséges határokat, hogy tiszteld magad és a valódi érzéseidet. Ne mások legyenek életed középpontjában hanem te magad és cselekedj ennek megfelelően.

Mik a tények?

Mi marad egy helyzetből, ha elveszed belőle az érzéseket? Az ego gyakran félelmekkel próbál rád hatni és egy helyzet sokkal rosszabbnak látszik, mint amiről valójában szó van. Ehelyett próbáld meg megnézni a tényeket ítélet nélkül. Ez segít abban, hogy máshogy közelítsd meg egy adott problémát és tisztázd a helyzetet.

Miért kell felelősséget vállalnod?

Bár nem vagyunk képesek másokat vagy a körülöttünk lévő eseményeket állandóan ellenőrizni, de arra képesek vagyunk, hogy irányítani tudjuk önmagunkat, a reakcióinkat és a cselekedeteinket. Vállalj felelősséget a viselkedésedért és a döntéseid, amiket meg kell hoznod máris mást színt kapnak. Mielőtt döntéseket hozol, kérdezd meg magadtól - milyen választási lehetőségeim vannak?

Az életem későbbi szakaszában is ennyire fontos lesz?

A legkomplexebb problémákat a legegyszerűbb megoldásokkal oldhatjuk meg. Kérdezd meg magadtól, hogy az adott problémád valóban számít-e 6 hónap múlva vagy akár egy év múlva is? Ez segíteni fog rendet teremteni a gondolataidban. A tér létrehozása lehetővé teszi, hogy több megoldás, válasz szülessen benned és közelebb visz a megvilágosodáshoz.

Ez az én pillanatom?

Természetesen soha sincs jobb idő a mostnál, hogy cselekedj. Az időd értékes és korlátozott. Tényleg annyira szeretnél valamit vagy csak a megszerzés, a győzelem hajt? Amikor az igazságra koncentrálsz, akkor elveszíted a helyzet drámáját, rendetlenségét és arra koncentrálsz, hogy a megfelelő dolgot tedd meg. Derítsd fel magadban, hogy mit kell tenned, mi a helyes lépés most, ami előrébb visz az életben, majd tedd meg a szükséges lépéseket, annak érdekében, hogy elinduljanak a dolgok. Ne várd a sült galambot.


Kép: unsplash.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...