Betegségeink lelki okai

2016.07.18

A hivatalos orvostudomány eddig még nem fogadta el azt a tézist, miszerint lelkünk, testünkön keresztül is jelez, beszél hozzánk. A nyugati orvoslás a tünet kezelésére összpontosít, a valódi okok megtalálása, és orvoslása helyett. Szerencsére egyre több orvos és terapeuta ma már hisz benne és visszavezeti a betegségeinket lelki eredetű okra. Vajon lelkünk tényleg az utolsó kiáltásait intézi felénk testünkön keresztül, hogy vegyük észre nagy a baj?

Abban az esetben, hogy ha mentális és pszichés állapotaink hatással vannak egészségügyi állapotunkra, például a folyamatos stresszt, egy-egy betegség magyarázatának, okaként kezelik, akkor miért ne lehetne valódi az az elmélet, miszerint lelki állapotunk, érzéseink megélése is hatással lehet a testünkre és így akár a kialakult betegségünk gyökérproblémája is itt orvosolható a lelkünkben. Talán nem is hangzik hihetetlenül, hiszen naponta mennyi inger ér bennünket, és sok esetben érzéseinket elnyomjuk, elfojtjuk, van, hogy akár hónapokig évekig nyomaszthat, bánthat minket egy helyzet, vagy egy rossz párkapcsolatban szerzett lelki sebek.

Testünk egy energia rendszer, egy csatorna, melyen keresztül a minket körülvevő energia is áramolhat. Egy betegség megjelenése, a tested önálló akarata, egy probléma, egy megnyilvánulása, mely a testedből eredően figyelmeztet, hogy valamit, nem kezelsz megfelelően az életedben, nem te vagy igazán, megrekedtél, ahogy az energia is a testben és nem tud szabadon áramolni. A betegséged is próbál visszavezetni önmagadhoz.

Sok esetben a kialakult betegség már egy utolsó figyelmeztetés, felhívás arra, hogy tegyük rendbe az életünket, mert az emberi szervezet önmagától nem betegszik meg! Nem csak önmagunkat vehetjük górcső alá, lehet ez egy terület is az életünkben, a családunk, a párkapcsolatunk, a munkahelyünk, az anyagi vagy akár a vallási viszonyunk is. Mindenki tudja, mely az, vagy azok az életterületek, amelyek nincsenek egyensúlyban.

Szerencsére, az utóbbi időben a gyógyítással foglalkozó szakemberek és terapeuták, egyre jobban figyelembe veszik, hisznek benne és visszavezetik a betegségeinket lelki eredetű okokra. Mit árulhat el rólunk a betegségünk? Hogyan vezethetünk vissza egy adott kórképet, lelki eredetű problémára? Szerveink mind csodálatos funkciót töltenek be a testünkben, és egy adott szerv rosszul működése is árulkodó jel, ha végig vezetjük, hogy az a szervünk milyen funkciót lát el. Ezt megértve közelebb vihet minket a lelki funkció felismeréséhez. Milyen tünetek léptek fel, mivel jellemeznéd, hogyan beszélnél róla? A tüneteink, állapotaink, megfogalmazásában, kifejezése közben, és a magyar nyelvünk csodálatos beszédessége révén, sokszor ott bújik a valódi probléma, mint mikor valami megfeküdte a gyomrunkat. A gyomor az a szerv, ahol a testem feldolgozza az ételt, ha valami nem esett jól, hányingert, émelygést, gyomorfájdalmat válthat ki. Ugyan ez a helyzet a valóságunkkal, a gondolatainkkal, érzéseinkkel, ha nem tudunk valamivel szembenézni. Mi az a helyzet vagy ki az a személy, akit képtelen vagyok megemészteni?

Sajnos nem mindig ilyen könnyen visszakereshető a valódi probléma, de testünk és a kialakult tünetek valóban beszédesek és csak egy kicsit kell jobban figyelnünk testünk nyelvezetére, hogy megértsük. Segítségünkre lehet az is, ha tudjuk, mikor alakult ki a betegség, milyen események történtek akkor velünk, hiszen ez jelentős összefüggést adhat a betegségünk és esetlegesen megváltozott életkörülményeink között.

Gyakori figyelmeztetés szokott még lenni a baleset olyan embereknél, akik hajlamosak túlhajszolni magukat, és sokszor környezetük intő jeleire sem hallgatva képtelenek fékezni a tempójukon, mert saját kényszerességük nem bírja beiktatni a pihenőt, általában akkor jön valami baleset, ami átmenetileg, pihenésre kényszeríti őket. Ebből adódóan szerencsés lehet megkérdezni magunktól, hogy a betegségünk mire kényszerít? Milyen változtatásra sarkal lelkileg, fizikailag esetleg mentálisan? Ez is árulkodó jele lehet a valódi problémánknak.

Testünk és lelkünk minden percben kommunikációs adó-vevő kapcsolatban van velünk, ha figyelünk, megérthetjük, és azt is, hogy mi is beszélünk hozzá, mi is információt adunk át neki észrevétlenül nap, mint nap. Minden részünk, egy térkép önmagunkhoz, amivel ha megfelelő harmóniában élünk boldog és egészségesek lehetünk. Meg van a képességünk hozzá, hogy ajándékba kapott testünket a megfelelő módon óvjuk, tanulható, hogy tudatosabban figyeljünk testünk jelzéseire. Ne várjuk meg, amíg radikális figyelmeztető jeleket küldjön felénk, hogy ideje változtatni az életünkön, de ha mégis így történt, legyünk hálásak, hogy valamire megpróbálja még utoljára felhívni a figyelmünket, és ezzel kaptunk egy esélyt, egy lehetőséget a valódi lelki gyógyulásra is, mert sosem késő valamit helyrehozni, de van, hogy egy hapcinak egyszerűen csak az az oka, hogy jobban fel kellett volna öltözni.


Kép: pinterest. com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...