A problémák kaput nyitnak a változáshoz

2018.07.05

Egy pillanatra fontold meg annak a lehetőségét, hogy minden problémád egy álruhába öltözött áldás. Nézd meg, hogy egy probléma, hogyan változtatta meg az elképzeléseidet, miközben megpróbálod megoldani a nehézségeidet?

Nézzük azokat a nézőpontokat, amelyekkel megértheted, hogy a problémáid legtöbbször ajándékok az élettől és nem büntetések.

Lásd a problémát kihívásként

Amikor egy problémával szembesülünk, látásunk szűkülni látszik és mindaz, amit éppen látunk, az a nehézség. Sokszor túlságosan a problémára koncentrálunk, nem pedig a megoldásra és éppen ezért, a problémát nagyobbnak látjuk, mint a valóságot.

Aztán a "Nem tudom" általános érzése uralni kezdi a belső hozzáállást és energiánk 0% -ra csökken. Ezen a ponton nem látjuk a kiútat, mivel a tudatunk olyan gondolatokkal van tele, mint "Nem tudok foglalkozni ezzel" és "Nem tudom, mit tegyek."

Azonban, ha probléma merül fel, akkor is van megoldás, mindig van megoldás. Van elég bölcsességünk és meg van minden képességünk, hogy ezt megtaláljuk. Semmit nem kapunk az élettől, amire ne állnánk készen és amit ne bírnánk el. Ergo, a megoldására igenis képesek, felkészültek vagyunk, különben nem kaptuk volna.

A legfontosabb az, hogy elmozdítsuk az észlelésünket és a helyzetre inkább kihívásként tekintsünk.

Amint ezt megtörténik, hirtelen az a gondolat, hogy "Nem tudom" lehetőségre, "talán tudok" -ra változtatja és ez megnyitja az elmédet a második lépésre.

Kapcsold be a hála érzését, mert most lehetőséget kaptál a növekedésre

Ez egy fontos lépés, lehet, hogy kicsit elvontnak, spirisnek hangzik, de nem az. Lehet most azt is megkérdezed magadban, hogy hogyan és miért lehetnél hálás egy nehéz helyzet miatt? Megértelek, de ha az önsajnáltatás és panaszkodás helyett az életeden való minőségi változtatást esélyét veszed észre, máris más színt kap a helyzeted. Igen, valószínűleg, ezért meg is kell dolgoznod és jelen pillanatban nem tetszik, amit látsz, tapasztalsz, megélsz. De! Ne felejtsd el, hogy rajtad múlik, mihez kezdesz vele. Keseregsz és hagyod, hogy a probléma lenyomjon vagy összeszeded minden erődet, képességedet és megoldod. Az utóbbi választás, lelkileg és szellemileg is gazdagítani fog, garantálom.

Egyszerűen csak a negatív érzések helyett, adj teret a pozitív megoldásoknak és ezzel együtt a kreativitásnak. Így, lehetőséget látsz majd a helyzetben, hogy most meghaladd önmagad és nem egy sorscsapást.

Amikor a probléma kihívásként él benned, akkor az megváltoztatja hozzáállásodat. A kihívás, azt a hangot a fejedben, hogy "Nem tudom, hogy ezt megtehetem" új, lelkesítő érzéssel emeli. Ilyenkor az energiánkat 50% -kal növeli, lehetővé téve számunkra, hogy megújult szellemmel kezeljük az esetleges problémákat, vagyis: "nagyon is tudok foglalkozni ezzel."

A titok, hogy áttérjünk az első lépésről a második lépésbe az, hogy megkérdezzük magunkat: "Hogyan fordíthatom ezt a problémát kihívássá?" Minél nyugodtabb vagy, annál hamarabb érkezik a válasz.

A második lépés a belső és a külső erőforrások tisztázásáról és használatáról szól, annak érdekében, hogy előre tudj lépni és cselekvésre ösztönözzön. Ezen a ponton képes ténylegesen megszűnni a probléma, mint nehézség.

Lásd meg a lehetőséget

A kihívásnak és a gondolkodásodnak köszönhetően, most lehetőséged van arra, hogy növekedj, hogy fejlődj.

A harmadik lépés csodálatos, mert azt jelenti, hogy amit a kezedben találsz, amit ekkor felfedezel a problémás helyzetben, az számodra kedvező. Ez pedig a lehetőség. Ne becsüld le, nagyan nagy ajándék az élettől, amikor a változásra kaput nyit neked. Hiszen ez a kedvező helyzet, ez a lehetőség jó esélyt nyújt a fejlődésre, persze csak ha élsz vele!

Ez a tudatos hozzáállás, 75% -ra emeli az energiádat. A helyzetedhez való belső hozzáállásod is ilyenkor már a "tudok", "akarok".

Ebben a szakaszban valami csodálatos kezdődik bennünk, hálásak vagyunk, mert megértjük, hogy miért kaptuk azt a helyzetet, amiben éppen vagyunk. Ahogyan azt is látjuk, hogy ez mekkora előrelépés és milyen nagyszerű lehetőség számunkra a kiugrásra, az önmeghaladásra. Ez a hálaérzés az a katalizátor, amely átalakítja a problémát áldássá és erőt, tudatosságot, éberséget ad a probléma sikeres megoldásához is.

Hálásnak érzed magad és most már rájössz, hogy hogyan látod valójában a helyzetet, a vélt problémát.

" Semmi sem jó vagy rossz, a gondolkodásunk teszi azzá" - William Shakespeare

Konklúzió: A nehézségtől sokkal több lettél

Megcsináltad! Energiád 100% -ra emelkedett. Az összes mentális és spirituális energiád elérhető. Minden alkotói hatalmad a rendelkezésedre áll. Önbizalmad, énképed emelkedett. Ha egyetlen egyszer sikerül egy problémát így megközelítened, akkor már soha többé nem fogod máshogy kezelni. Megérted, hogy minden akadály, probléma, nehézség, csak előre akart mozdítani, ki akart ugrasztani abból a stagnáló állapotból, amiben voltál. Ez után a felismerés után, sokkal tudatosabban állsz már az élethez és teljesen máshogy nézel önmagadra. A problémákat ettől a perctől ugródeszkáknak fogod látni és gyorsabban találod meg a megoldásokat.

Az életünkbe érkező nehézségek, a sok probléma körülöttünk, valójában jelzések az élettől, hogy itt az idő, készen állunk megújulni, szétfeszíteni szűkössé vált kereteinket és változni.


Kép: unsplash.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...