Öreg lelkek felnőtté válása

2018.05.22

Egy öreg lélek felnőtté válása sokkal nehezebb. Különösen a mai társadalomban, ahol teljesen más értékrend szerint élünk. Talán ismerős érzés lehet, hogy nehezen találod a helyed a nagy világban, mert a felszínes, gyors megoldások és üres kapcsolatok helyett, te a mélységet keresed, a valódi kapcsolódást mindennel, ami körülötted van.

Nehezen jössz ki a saját korosztályoddal

Szereted az embereket, megtalálod velük a hangot, ha nagyon muszáj, de nehezen azonosulsz a korosztályod sajátos szokásaival. Máshogy gondolkodnak, más érdekli őket. Kicsi gyermekként is jobban szerettél inkább egyedül lenni vagy felnőttek társaságában tölteni az idődet.

Értékeled és vonzódsz a régi korok művészeteihez

Ez talán fiatalabb korban a legfurcsább. Például amíg az osztálytársaid únottan hallgatták a kötelező komolyzenét zene órán, te valójában nagyon is élvezted, megnyugtatott, értékelted a szépségét, ahogyan minden régi kor jellegzetes stílusát és művészetét is.

Otthon vs. Parti

Amíg mások alig várták, hogy végig bulizzák a hétvégét, te azt vártad, hogy végre csak magaddal foglalkozz és olyan tevékenységekre szánj időt, amik feltöltenek és boldoggá tesznek. Lehet másoknak ez a programod unalmas lett volna péntek este, te viszont a hajnalig tartó ivásban nem láttad a mélyebb értelmet. Persze te is szeretted időnként kiengedni a gőzt, de ha te ezt választottad, akkor az számodra önfeledt kikapcsolódást jelentett a barátaiddal és nem értelmetlen minden hétvégén, kötelező jellegű önpusztítást.

"Nem tartozom ide" érzés

Szinte már pici korodtól kezdve érezted ezt az érzést. Furcsán néztél a többiekre, nem értetted a kisded, átlátható játszmájukat és sokszor a haragot, gyűlöletet, amit a szívükben hordoznak feleslegesen. Nem értetted, hogy hogy lehet ennyi rossz dolog a világban és miért hagyják az emberek, hogy ezek megtörténjenek. Nem értetted, miért vakítja el az embereket a hatalom és miért nem tulajdonítanak nagyobb jelentőséget a szeretetnek.

Túl komoly vagy

Nem arról volt szó, hogy nem voltál képes lazítani, egyszerűen csak más dolgok tettek boldoggá, mint a legtöbb embert. Az élet szépségét mások számára jelentéktelen apróságokban is képes voltál felfedezni és értékelni. A felelősségérzet már korán megjelent az életedben. Nem elvenni akartál a világból, hanem hozzájárulni, hogy általad is teljesebb legyen. És ez az érzés most is elkísér, nyomot akarsz hagyni a világban, emelni másokat, segíteni, ott, ahol csak tudsz.

Az emberek nem értik, hogy szeretsz egyedül lenni

Rengeteg ember fél attól, hogy egyedül legyen, még a csendet sem képes elviselni, mert akkor egyedül kéne maradnia a saját gondolataival. Számodra viszont ezek a percek felérnek egy teljes wellness kényeztetéssel. Ilyenkor a lelkedet, szellemedet kiegyensúlyozhatod és rendbe teheted. Ezek azok a percek, amikor egy picit lekapcsolódhatsz a nyüzsgő, hétköznapi életről.


Kép: unsplash.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...