Én csak követtem a fehér nyulat a lyukba - Mindent a Halakról

2017.02.28

A Halak nem véletlenül többes számban jelenik meg a zodiákusban. Az ilyen jegyek lelkivilágában, személyazonosságában biztos, hogy felfedezhető a kettősség, vagy a több személyiség jellemvonásai. A Halak jegyű embernek a valóság nem igazán kézzel fogható, hiszen ő legtöbbször egy álomvilágban él.

Legtöbbször a dolgok könnyebbik oldalát ragadja meg, sokszor hajlamos áltatnia magát, mert nem akar szembenézni a valósággal. Rendkívül dús fantáziával van megáldva, és ha ezt alkotóan képes kihasználni, energiái felfelé húzzák, rosszabb esetben tétlenségben, folytonos toporgásban találhatja magát, és nagyszerű ötletei csak az eszményei rejtett kis zugában marad megvalósulatlanul.

A Halak különös művészi lelkivilágának kibontakoztatásához elengedhetetlen feltétele a mértékletesség, mert hajlamos bolhából elefántot csinálni, ami sokszor negatív jellemvonásoknak nyit teret. Az elzárkózása a realitástól azt eredményezheti, hogy a Halak jegyű ember, nem a valós értéküknek megfelelően látja a dolgokat maga körül. Ez a fajta önáltatás nagy veszélyeket jelenthet az egyén számára, ami sokszor hazugságokra is sarkallhatja, azt gondolva, hogy az igazság talán fájdalmasan érintené szeretteit. Meg kell tanulnia önállóan gondolkodnia, és nem elvesznie fantázia világában, félre tenni a halogatást és a kibúvókat, amikor fontos döntések előtt áll. Személyiségében jelen valami egyfajta elmosódottság, ködösség, kiismerhetetlenség, megfoghatatlanság. Gyakran láthatjuk őt világmegváltó szerepben, vagy a meg nem értett mártír szerepében, mivel a felelősséget az életéért nehezen ragadja magához. Ő csak andalogna egy virágos mezőn gondtalanul, és nem érti, hogy miért nem lehet ez jó? Miért várnak tőle dolgokat, és legfőképp, ő ebben az egész történetben miért lenne hibás?

Őt az érzelmei irányítják, melyek intenzíven egybemosódnak, és szétáradnak benne. Alapvetően nagyon romantikus, kedvesét elhalmozza minden szeretetével. Rózsaszín szemüvegét csak akkor veszi le, ha partnere hibái feketén-fehéren megmutatkoznak orra előtt. Nehezen szakad el valakitől, éppen ezért, hajlamos lehet olyan partner mellett kitartani, aki nem hozzá való, hiszen akkor lépnie kéne, elhatároznia magát, de ez számára sokszor nehéz feladat, így tovább álmodozik és búslakodik inkább magában, a szebb jövő reményében. Nem túlzottan szenvedélyes, ő inkább gyengédebb. Figyelmessége, tapintatosságában mutatkozik meg. Kedves, odaadó társ, de sokszor irányítani kell, hogy élete ne folyjon szét és a mederben maradjon. Negatív esetben, mikor kilátástalannak látja az életben való boldogulását, hajlamos lehet önpusztító, függőségi helyzetekbe, dolgokba menekülni.

Munkájában, tetteiben akkor képes igazán aktív lenni, ha ez a tevékenység, azonos az ő lelkivilágával, annak jót szolgáló jellegével. Ha lelkes, ha a cél magasztos, akkor lendületbe jön, a dolgokat sokkal jobb színben képes látni, de a legkisebb akadály is út közben mély apátiába és befelé fordulásba sodorhatja. Kár, hogy sokszor nem fedezi fel, hogy mire lenne képes, mert határtalan kreativitása, és művészi, alkotó lelke, sok kinccsel gazdagítaná világunkat. Ha borús lelkének egyensúlyra van szüksége, meg kell találnia az utat az érzelmeinek egészséges önkifejezésére. Ha így tesz, csodálatos dolgokra lesz képes, és végre megtalálja a helyét ebben a számára szürke világban, amit az ő érzelem gazdag lelkével fog újra színezni!

sodorhatja. Kár, hogy sokszor nem fedezi fel, hogy mire lenne képes, mert határtalan kreativitása, és művészi, alkotó lelke, sok kinccsel gazdagítaná világunkat. Ha borús lelkének egyensúlyra van szüksége, meg kell találnia az utat az érzelmeinek egészséges önkifejezésére. Ha így tesz, csodálatos dolgokra lesz képes, és végre megtalálja a helyét ebben a számára szürke világban, amit az ő érzelem gazdag lelkével fog újra színezni!

Egy Halak emberre nagyon igaz, hogy őszintén boldog, ha segíthet, ha ő rá szükség van, nemes lelkű, hatalmas szeretettel megáldott ember. Szerettei számára kiemelten fontos, és értük nagyon, olykor önmagát is feláldozva, túl sok áldozatra képes értük. A Halak minden élményében feloldódik, azonosul velük, magáévá teszi, ezért hajlamos lehet olyan dolgokat is magára vennie, amit nem kéne. A körülötte lévő világ úgy hat rá, mint a szivacsra a víz. Mindent befogad, mindennel telítődik ami körülötte zajlik, hangulata is éppen ezért is lehet ingatag, és instabil. A vele való kapcsolat hasonlatos lehet egy érzelmi hullámvasútra. Hogy éppen hogyan hatsz rá, és ő miképp reagál az vagy-vagy alapon működik nála. Ha bal lábbal kelt fel, így jártál, ne várj tőle az nap sok jót. Kapcsolataiban sokszor az vezet problémához, hogy ő nem csak a világát álmodja meg nap mint nap, hanem a körülötte lévő embereket is. Ha megismer valakit, hajlamos lehet őt idealizálni, jó és rossz értelembe véve. Ezt a torzított elképzeléseit nagyon nehéz megváltoztatni. Az általa kialakított kép embertársairól sokszor irreális, ami vagy csalódásaihoz vezet, vagy félreértéshez. Egyszerűen ami nem passzol az ő elképzeléseihez, arról nem vesz tudomást. Az ilyen okból keletkezett problémáit úgy próbálja megoldani, hogy azt várja, két ember között maguktól kisimulnak a gondok. Nem néz oda, és inkább elmenekül, sebeit nyalogatva, de minden magasztos érzelemmel, hittel, bízik benne, hogy a dolgok jóra fordulnak, ha holnap fel kell, de beleállni a megoldásba az nehezére esik. Nagyon érzékeny lelkületű, ebből adódóan a vele való kapcsolatunkban őt úgy kell kezelni, mint egy hímestojást. Törődni, szeretni, vigyázni rá, és nem összetörni az álmait. Szeretetteljes, figyelmes, odaadó tulajdonságaiért könnyű megszeretni, de annál nehezebb vele élni, és ápolni, egyenrangú önálló felekként létezni mellette. Viszont kitűnő barát, aki minden sejtjével támogatni fog érzelmileg őszintén. Olyannyira, hogy talán a saját problémáit is félre teszi a tiedért. Egy Halak embertársai nélkül életképtelen. Ő az idealista, a segítő egy családban, baráti körben. Jó lehet, ha mellette egy kicsit racionálisabb, gyakorlatiasabb emberek vannak, akik odafigyelnek rá, és néha visszarántják a valóságba, és segítenek neki a céljait elérni az életben. E nélkül, megeshet, hogy Alice, örökre Csodaország fogja marad.


Kép: pinterest.com     

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...