Ezt a 3 dolgot teszik azok a párok, akik között mély kötelék alakult ki

2018.01.28

Egy jó kapcsolathoz meg kell tanulnunk feltétel nélkül szeretni egymást. Ez jól hangzik, mégis gyakran esünk abba a hibába, hogy porszem kerül a gépezetünkbe és akarva-akaratlanul, elvárásokkal indulunk neki egy kapcsolatnak. Mégis hogyan és mit tesznek azok a párok, akiknek sikerült kiküszöbölniük ezeket a problémákat és őszinte, mély kapcsolatot építettek fel?

Az igazság az, hogy a kulcs a közös munkában rejlik. Ezek a párok a kapcsolatukon együtt dolgoznak. Bárki megtapasztalhatja ezt a fajta mély kapcsolatot, mindaddig, amíg a felek készek dolgozni is érte.

Megosztod az életedet a másikkal

A mélyen összekapcsolt párok megosztják egymással az életük apró pillanatait. A "Milyen volt a napod?" mellett őszinte érdeklődéssel, figyelemmel részt vesznek egymás életében. Sokszor már rutinná válik a fentebb említett kérdés és azok, akik igazán mély kapcsolatot szeretnének fenntartani, azoknak ettől többet kell tenniük egymásért. Azok a párok, akik között nincs mély kapocs, gyakran egyedül álmodoznak a kapcsolatban. Sosem beszélgetnek közös tervekről, közös célokról, csak egyénileg szeretnének növekedni.


Nem félsz a csendtől

A mélyen összekapcsolt párok tudják, hogy a kapcsolat messze túlmutat a beszélgetésen. Ahhoz, hogy lelkileg is intimkapcsolat alakuljon ki a felek között, időre van szükség. Mindkét félnek szüksége van arra, hogy a saját nézőpontjukból feldolgozzák a kapcsolatot és arra is, hogy képesek legyenek megadni egymásnak is erre az időt és a teret. Élvezik a kapcsolatuk csendes időszakát, nem erőltetik a kapcsolat kibontakozását, természetesen hagyják kibontakozni az egyes lépcsőfokokat. Nem kényszerítik a beszélgetést vagy a kapcsolatot. Ha mély kapcsolatba kerülsz valakivel, akkor kellemes lesz vele a csend is.


Kíváncsi maradsz a társadra

5, 10 vagy akár 30 év múlva, a mélyen összekapcsolt párok továbbra is kérdéseket tesznek fel és újra és újra képesek felfedezni egymást. Ahelyett, hogy azt feltételeznék, hogy már mindent tudnak, arra törekszenek, hogy még több mindent megértsenek a másik személyiségéből. Ezt a fajta beszélgetés, feltárás, csodálatot vált ki a felekből.


Kép: unsplash.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...