Hogyan kezdj újra egy rossz napot?

2018.05.29

Ismerős? Már az ébredés utáni első percekben elkezdődik egy pechsorozat. Beverjük a lábunkat az ágy lábába, leöntjük kávéval a blúzunkat indulás előtt, nem találjuk a kulcsunkat, pedig már egyébként is késésben vagyunk. A negatív hangulatunk csak fokozódik ahogyan a rosszul indult nap is csak egyre rosszabb lesz. Állj meg ilyenkor egy percre, vess véget ennek az energetikának, majd indítsd újra a napodat!

Számít, nagyon is számít, hogy milyen energiával, ha úgy tetszik hangulattal, kedélyállapottal kezded meg a napodat. Az életed minden egyes pillanatát te teremted. Ha rossz kedved van és bosszankodsz, akkor ez az energia irányítja majd a nap hátralévő részét. Minél jobban hagyod, hogy az események, az apró-cseprő bosszantó akadályok rá nyomják a bélyeget a kedvedre, annál biztosabb lehetsz benne, hogy a napod tényleg katasztrófa lesz és úgy érzed majd magad, mintha valami szerencsétlen, péntek 13. örvénybe kerültél volna.

A jó hír az, hogy van rá mód, hogy megállítsuk a rossz pillanatot, a kibillent energia állapotot, hogy az ne vegye át a hatalmat az egész napod felett.

Engedd át magadon, ahogyan érzel

Dühös vagy, esetleg hisztis, bosszant, hogy semmi sem sikerül és csak egyre mérgesebb vagy. Aztán már azért is, hogy ilyen rossz kedvű vagy. Vegyél pár mély levegőt és engedd meg egy picit, hogy így érzel, majd tudatosan fújd ki. Csináld meg ezt párszor és észre fogod venni, hogy megnyugszol. Nem szükséges, hogy ezt az érzést magaddal vidd a nap hátralévő részében. Engedd el és indíts egy új kört.

Csinálj valamit, ami megváltoztatja a negatív energiádat

Ha rossz napod van, könnyű beszorulni ebbe a vibrációba. Annak érdekében, hogy ki tudj mozdulni, meg kell tenned valamit az energiád megváltoztatásához. Valami olyat, amitől jól érzed magad. Nézz meg például egy vicces videót, olvass egy kicsit a kedvenc könyvedből, beszélj a barátoddal, engedd meg, hogy felvidítson vagy sétálj egy picit munka előtt, ha teheted. A lényeg, hogy tegyél valami olyat, amivel a negatív állapotodat tudatosan feltornáztathatod pozitív energiába.

A hála ereje

Annyira egyszerű és minden helyzetben tökéletesen alkalmazható ingyenes módszer, hogy kicsit jobban érezd magad. Gondolj arra, amikor nem vagy jól, hogy miért lehetsz hálás az életedben, miért mondhatsz köszönetet. Ez egy egyszerű fókusz gyakorlat, amikor tudatosan átirányítod a figyelmedet a negatív dolgokról a pozitívumokra. És ugye tudjuk már betéve, "Ahol a figyelem, ott az energia!" Búcsút is mondhatsz a pechsorozatnak.

"Mi jöhet még?!"

Amikor minden összejön és folyamatosan csak rossz dolgok történnek velünk, hajlamosak vagyunk még mi is rátenni egy lapáttal. Oké, belekeveredtünk egy negatív hullámba, de erről a szörfdeszkáról le is szállhatunk akármikor. Ne annak adj teret magadban, hogy milyen rossz jöhet még, ha már rosszul indult a napod. Te vagy az életed forgatókönyv írója, zárd le, ami eddig történt és tudatosítsd, hogy ennek itt vége, most már jól vagy és a pozitív események érkezésére nyiss magadban. Hogy ez nem ilyen egyszerű, ha minden olyan rossz? Próbáltad már? Válts nézőpontot, mert de, ennyire egyszerű!


Kép: unsplash.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...