Hogyan szabotáljuk a boldogságunkat?

2018.02.18

Rengeteg időt töltünk azzal, hogy megtaláljuk az életünkben a boldogságot. Keressük egy hobbiban, a munkánkban, egy új városban és egy kapcsolatban csak pont az a baj, hogy tekintetünket kifelé fordítjuk, pedig a boldogság forrása bennünk található, nem kell érte elindulni sehová.

Legalább is a tartós boldogságot biztos, hogy nem kívül fogjuk meglelni, ha belül nincs stabil alapunk, nincs is mire építeni. Induljunk el érte, de ne ki, hanem befelé. Nézzük meg, hogyan szabotáljuk a saját boldogságunkat!

Túl sokat foglalkozol azzal, ami a fejedben történik

Mindaz, amit látsz, mindaz, amit tapasztalsz, először az elmédben jön létre, csak ez után nyilvánul meg a külvilágban. Ha erre képes vagy emlékezni, amikor a boldogtalanság sűrű ködje elfedi a valóságodat, akkor megtanulhatod felülbírálni azt, amit az elméd mond. Feloszthatja azt, amit mások mondanak és még azt is, amit jelenleg tapasztalsz. Butaságnak tűnik? Pedig nem az. Minden így működik a világban, a hasonló a hasonlót vonzza törvényén keresztül csak azok a tapasztalatok érhetnek el hozzád, amit te már korábban egy érzés, egy gondolat formájában előhívtál az elmédben. Ha megengeded, hogy az elméd irányítson, akkor az folyamatosan a múltad tapasztalataiból fog téged táplálni, "segíteni". Csak hogy nem kell mindennek úgy lennie ahogy korábban történt. Adj lehetőséget arra, hogy nem címkézel, nem ítélsz meg előre egy helyzetet, egy embert, hanem teret engedsz a fejedben minden létezhető valóságnak és megnyilvánulásnak. Ne akard tudni, hogy mi lesz a vége, engedj szabad áramlást az életednek.


Ne cipeld a korábbi negatív tapasztalataidat egyik helyzetből a másikba

Minden pillanatot kezdj tiszta lappal. Lépj ki a múltad árnyékából. Nem az az erős ember, aki csalódott valamiben vagy valakiben és felállt, majd remegő térdekkel tovább folytatja az útját, hanem az, aki szembenézett a kihívásokkal és bölcsebbé vált. Tedd le, amire már nincs szükséged. Amikor belépsz valahova engedd meg magadnak, hogy teljesen tisztán érkezz meg, nyitottan minden előítélettől mentesen lehetőséget adva új, pozitívabb tapasztalatokra. Ne hagyatkozz folyton az elméd segítségére, mert ő emlékékből építette fel a vélt biztonságát, a stratégiáját a túléléshez és téged is csak szűk korlátok közé fog szorítani, biztonságból, félelemből. Ne túlélni akarj, hanem létezni, vibrálni jelen lenni, amennyire csak lehetséges.

Engedd el a haragot

Dühös vagy, dühösnek érzed magad minden egyes alkalommal, amikor az adott személyre vagy az eseményre gondolsz és mindez megmérgezi a lelkedet. A boldog élet soha nem lesz elérhető számodra, amíg el nem döntöd, hogy végül elengeded a fájdalmat és a haragot, amely a szíved mélyén van eltemetve. Ne cseréld el a boldogságodat azért, hogy keserűséget hordozhass a szívedben.


A saját életedért nem az univerzum felelős

Nincsenek véletlenek, az biztos, de csak ebben a kényelemben élni azt jelenti, hogy tudatos sem vagy, csak lusta. A világegyetem legnagyobb ereje a tudatosság, és te részese vagy ennek, ezt nagyon fontos az eszedbe vésni, ha boldog akarsz lenni. A fejedben lévő gondolat vagy egy érzelem benned, meghatározza a következő tapasztalataid természetét. Ezért, fontos, hogy tudatosan éld az életedet. Például, ha hallasz valamit és az nem járul hozzá a te boldogságodhoz, ne fogadd el az életed részeként. Furcsának tűnhet, de amikor elválasztod a gondolataidat a valóságtól, akkor tudatos lénnyé válsz, aki felismeri és tudatában van a gondolatai, az érzései és az élettapasztalatai közötti kapcsolat összefüggéseivel. Vizsgáld meg, hogy az érzéseid és a gondolataidat mennyire vannak összhangban a vágyaiddal, az álmaiddal és szíved szavával. 


Kép: unsplash.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...