Holisztikus gyógymódok - A Bach-virágterápia és hangterápia

2017.11.21

Manapság egyre több ember hisz a holisztikus gyógymódokban. Az emberek kezdenek belefáradni abba, hogy hosszan tartó betegségeik nem javulnak. Orvosról-orvosra, rendelőből-rendelőbe járnak és semmilyen vizsgálat, méreg drága gyógyszer nem hozott tartós javulást. Sokszor még a betegség valódi oka is ismeretlen marad. Marad a tompítás, a tüneti kezelés és a 15. gyógyszer, amit be kéne szedni - talán ettől majd jobb lesz.

Már az ősi kultúrákban is, a gyógyítás a lélekről szólt, a gyökér problémát a lélek és a szellem szintjén tárták fel. Tudták, hogy a valódi blokkok, amik végül magát a testet is anyagi szinten megbetegítette, valójában ezeken a területeken keletkeztek és amíg ezek az energia blokkok bennünk vannak, addig a gyógyulás sem lesz teljes.

Bach-virágterápia

Az 1930-as években Edward Bach, brit orvos, homeopata és bakteriológus által kifejlesztett alternatív gyógyszerek egyike, melyet a homeopátia elvei ihlette.

Élettartamának és kutatásának köszönhetően Dr. Bach megállapította, hogy ezek az esszenciák segítettek megkönnyíteni az emberek érzelmi állapotát. A homeopátia magasabb rezgésre való felemelésére törekszik. Dr. Bach maga volt a homeopátia de az eljárást túl bonyolultnak találta, ezért szerette volna leegyszerűsíteni. Amit kifejlesztett, a vibrációs gyógyszer egy egyszerű formája volt. A gyógyító eszenciák egyik módja például az, hogy a virágot a legtisztább vízbe helyezzük és hagyjuk, hogy a napsugarai átjárják a virágot és a vizet, így a virágból származó energia beáramlik a vízbe.

Bach, mint sok más, ébredező egészségügyi szakember, megértette az ősi tanításokat, hogy a megoldatlan érzelmek és érzések, amelyek negatív hatással vannak a test jólétére, végül betegségben nyilvánulnak meg, valamilyen módon. Különösen a stressz olyan érzelmi állapot, amely kezeletlenül hagyva fizikai problémákhoz vezet. Olyan tanulmányokról is tudunk, amelyek azt mondják, hogy az összes betegség akár 90% -a stresszes tényezőkből ered.

Mi a közös a Bach-virágterápiában és a hangterápiában?

A hangterápia azért hasonlít a Bach terápiára, mert lényegileg vibrációs, ami segíthet a stressz és az érzelmi nehézségek gyógyításában. Egy vibrációs világban élünk, és személyes tapasztalataim keresztül tudom, hogy virág esszenciák bizonyos érzelmi gyógyulásokban nagyon is segíthetnek. A testünk jól reagál bizonyos rezgésekre, hiszen 70%-a víz, ami kitűnően vezeti a hangokat. Vannak olyan hangok, amik rossz érzést váltanak ki belőlünk és rendezetlenné teszik a személyes vibrációs struktúránkat. Amikor ez a struktúra felbomlik sokkal fogékonyabbak vagyunk a betegségek kialakulására. Évezredek óta tudatában vannak ennek, az ókori kultúrák is hangot használtak a test bizonyos területeinek, belső szerveinek és az érzelmi problémák gyógyítására. Napjainkban, olyan technológiával rendelkezünk, amivel most már meg tudjuk határozni a természetes világban megtalálható frekvenciákat és a testnek azokat a vonatkozásait, amelyek ezekhez harmonikusan kapcsolódnak, megfelelnek.

"Az alfa hullámok az emberi agyban 6 és 8 hertz közöttiek. Az emberi üreg hullámfrekvenciája 6 és 8 Hz között mozog. Minden biológiai rendszer azonos frekvenciatartományban működik. Ebben a tartományban az emberi agy alfa hullámai működnek, és a föld elektromos rezonanciája 6 és 8 Hz közötti. Így az egész biológiai rendszerünk - az agy a föld maga - ugyanazon a frekvencián működik. Ha elektronikusan irányíthatjuk ezt a rezonált rendszert, akkor közvetlenül irányíthatjuk az egész emberiség mentális rendszerét. " - Nikola Tesla

Frekvenciák és ami mögöttük van

Számos frekvenciát kell figyelembe venni, de nézzünk csak kettőt. A 128 Hz-t, amit a hangvilla is megszólaltat, ezt a frekvenciát használták arra, hogy meggyőződjenek arról, hogy csonttörés van-e vagy sem. A 128 Hz-es hangvilla is használható földelésre és pihenésre. A 128 Hz-es frekvencia a sejtekhez is hozzájárul a nitrogén-oxid szabadulásához. Amikor a sejtek nitrogén-monoxidot termelnek, a sejtek vitalitása fokozódik, nő az érrendszeri áramlást és a szívgyógyulás. A nitrogén-oxid mikro szintre bomlik és vírusokat pusztít el, ami természetesen fokozza immunrendszerünket és növeli a fertőzések megelőzésére és leküzdésére való képességünket. Ez növeli a stresszel szembeni ellenállóképességet, nagyobb energiát és állóképességet biztosít. Élesíti a mentális tisztaságot és csökkenti a depresszió állapotát, az autonóm idegrendszer egyensúlyának köszönhetően, javítja az emésztést és a természetes tisztítást. Ez csak egy frekvencia a sok közül, amelyekben élünk.

Egy másik frekvencia a Schumann-rezonancia, amely 7,83 Hz és ez a föld frekvenciája. Ez az Alfa frekvenciatartományának kategóriájába tartozik, amely 7,5 és 12,5 Hz között van. Ez a frekvencia a szinkronizálásról és a koherenciáról szól. Sajnos, a mai kalitkába zárt világunkban, ezt a frekvenciát ritkán tapasztaljuk meg hosszabb ideig az agyukban az életmódunk miatt. Stresszes gondolatok, folyamatos rohanás, nincs idő megfelelő pihenésre. Érdekes és nem véletlen egybeesés, hogy a föld rezonanciája és az ideális frekvenciája az agynak, ugyanabban a frekvenciatartományban van.

A hangterápia segít elérni a nyugodt állapotot, mélyebb érzéseink megértését és az agyat az ideális alfa frekvenciába kalibrálja. Ilchi Lee ezt, nulla pontnak nevezi. A hangok és a meditáció használatával az agyunkat ebbe a frekvenciába juttathatjuk és így megtapasztalhatjuk a kiegyensúlyozottság állapotát. Itt megtaláljuk a békét, ahol a gondolatok és érzelmek zavartalanul áramolhatnak.

Miért jó a hangterápia?

A stressz, az érzelmi problémák és a nehéz körülmények, mind rontják az egészségünket és a jólétünket. Néha nem találunk módot ezeknek a problémáknak a kezelésére a mindennapi életünkben. Ez nem a mi hibánk, csupán felgyorsult világban élünk, de ahogy egyre többen visszatérnek az ősi ismeretekhez, tudáshoz és gyógyítói energiákhoz, úgy egyre jobban képesek leszünk ezeken a problémákon tudatosan változtatni. Ma már számos orvos, tudós beszél ezekről a létező jelenségekről, hogy a láthatatlan dolgok nagyon is élnek, vannak, vibrálnak körülöttünk és sokkal több dologra vagyunk képesek, mint ahogyan azt eddig hittük. A test öngyógyító csak elfelejtettük, hogyan bánjunk vele, hogyan segíthetünk neki a gyógyulásban akár gyógyszerek nélkül természetes eljárásokkal és módszerekkel. Az egész világ rezgésből, energiából áll, ami ma már tudományosan elismert tény, csak még mindig megpróbálják nevetség tárgyává tenni ezt az igazságot.

A hangterápia segít abban, hogy újra megtaláljuk középpontunkat. Nagyszerű módja annak, hogy megszüntessük a stresszt, az érzelmi nehézségeket és még a rossz helyzeteket is.


Kép: pinterest.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...