Karmatisztítás

2018.02.11

Amikor meghalljuk a karma szót, gyakran az jut róla eszünkbe, hogy valami "rosszat" csináltunk, és ez az igazságszolgáltatás következménye, megérdemeljük. Ez elég sablonos gondolat, hogy mi is a karma valójában.

A karma szanszkrit eredetű szó, mely cselekvést jelent és mint tudjuk, nem egy vákuumban élünk, minden fellépésnek köszönhetően a reakció eredményeként létrejön az ok-okozat. És ez mind pozitív, mind negatív is lehet. A fájdalom és a boldogság felfelé és lefelé irányuló soha véget nem érő ciklusa miatt, a bölcsek és misztikusok a szenvedés, az elkülönülés, a társadalomtól távol eső karmikus kötődések és zavarások megkönnyítésére törekedtek, többek között azért, hogy a lehető legtisztábbak maradhassanak.

Persze nem tehetjük meg mind, hogy elmeneküljünk a himalájai barlangba, viszont mi is megtisztíthatjuk és visszaállíthatjuk a karmánkat pozitívabb ok-okozati ciklusra, egy kis gyakorlással és tudatossággal, miközben továbbra is aktívan részt veszünk a társadalomban. Íme pár tipp, hogy hogyan!

#1. Sorold fel mind azt a dolgot, amiért hálásnak lehetsz most. Le is írhatod őket és magadnál tarthatod, így minden alkalommal emlékeztethet téged a jó dolgokra és segít visszaterelni a pozitív érzéshez, amikor éppen nehéz helyzetben vagy.

#2. Írj levelet a megbocsájtásról annak, aki úgy érzed, hogy megbántott téged. (Nem szükséges elküldeni, önmagában a megbocsájtás feloldódást hagy maga után és lehetővé teszi, hogy neheztelés nélkül élj tovább, ami egyébként keserűséget okozna, karmikus kötelékeket, mert a harag és a szerelem egy olyan energia, amely megköt.)

#3. Írj bocsánat kérő levelet annak, akit megbántottál. (Ezt sem szükséges elküldened, ha nincs rá lehetőséged.)

#4. Gyakorolj véletlenszerű cselekedeteket a kedvességért, anélkül, hogy cserébe viszonzást várnál. Ez lehetővé teszi, hogy az egodnak szüksége legyen a jövőben a visszajelzésre.

#5. Ellenőrizd a cselekedeteid mögötti szándékokat. Vársz valamiféle jutalmat vagy visszajelzést, hogy az egodat kielégítsd? Tényleg csak rólad szól, és a szíved szerint cselekedtél?

#6. Gyakorold az önismeretet minden nap, feszegesd a vélt személyiséged határait. Meditálj és igyekezz a középpontodban maradni, amennyiszer csak képes vagy rá.

#7. Bárhová is mész, törekedj arra, hogy adj a világnak, járulj hozzá a létezés öröméhez, tedd szebbé a saját és mások életét.

#8. Ne törődj azzal, hogy mások mit gondolnak vagy mondanak rólad

#9. Mindig próbáld meg elképzelni, hogy milyen lehet a másik cipőjében járni, mielőtt ítélkeznél felette. Ez őszinte empátiára tanít.

#10. Ismerd fel, hogy soha nem ismerheted mások történetét, ahogy ők sem a tiédet.


Kép: unsplash.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

(Ha feliratkozás után nem kapsz levelet, ellenőrizd a Spam mappádat, elképzelhető, hogy az első hírlevelemet ott fogod megtalálni.)

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...