Lélekmelengető gyógytea receptek

2017.10.11

A hűvös napokon egy finom, meleg teánál, nincs is jobb dolog a világon. A tea jótékony hatását, a világ számos pontján már régóta használják tudatosan. A teákban használt különböző gyógynövények és levelek gyógyítói ​​tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek mély hatással vannak a fizikai, érzelmi és energetikai testünkre.

A tea elkészítése és fogyasztása már önmagában is egy testi, szellemi és lelki rituálé. A Japán kultúra teázási ceremóniája is messzemenően híres arról, ahogyan a forró varázsital alapanyagait gondosan összeválogatják, majd szertartásos keretek között elkészítik és elfogyasztják.

Nem csak betegségekre kitűnő természetes orvosság. Valójában az energiarendszerünkre is hat. Ez azért van így, mert a teában használt növények és gyógynövények tartalmazzák a saját energiájukat vagy létfontosságú erejüket is, amelyek pozitív módon befolyásolhatják a mi energiánkat és rezgésünket. Ahogyan a kristály is befolyásolhatja az energiát és a rezgéseket, ugyanúgy a gyógynövények és növények is.

6 tea receptet gyűjtöttem nektek össze, remélem megtaláljátok köztük azt, amire a lelketeknek éppen szüksége van.

Bár gyógynövényekről van szó, a receptben leírt mennyiségek betartását érdemes pontosan és komolyan venni a megfelelő hatás érdekében. A keverékeket tedd egy teafilterbe és egy-két csésze forró vízzel öntsd le, majd hagyd ázni a gyógynövényeket 5-10 percig. Ez után vedd ki a teafiltert és máris fogyaszthatod a teádat! Kellemes töltődést!

Tea az elme megnyugtatására

2 tk fekete tea

1 tk fekete üröm

1 tk Kamilla rügy

Tea a meditációhoz és a pihentető tudatos álmokhoz

2 tk fehér tea levél

2 tk fekete üröm

1 tk kamilla rügy

csipetnyi fahéj

csipetnyi szerecsendió

Tea a tisztánlátás megerősítésére

2 tk. kamilla-bimbó

1 tk levendula rügy

1 tk valerian gyökér

csipetnyi fahéj

Tea a megoldás megtalálásához

Ha egy problémádra nem találsz válaszokat, talán ez a teakeverék segít kitágítani a nézőpontodat, hogy észre vedd a megoldást. Ha lefekvés előtt fogyasztod, talán az álmodban kapsz hozzá segítséget.

2 tk fekete üröm

1 tk méz vagy

Tea a kreatív energiáid felszabadításához

1 tk zöld tea levél

1 csík rózsák

1 tk borsmenta levél

1 tk. csukóka

Tea az energiaszinted gyógyítására

(alvás előtt érdemes fogyasztani)

2 tk kamilla-bimbó

1 tk szárított rozmaring

1 tk golgotavirág

1 tk citromfű

1 tk borsmenta


Kép: pinterest.com


Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...