Milyen energiák állnak a szorongás mögött?

2017.11.12

Különböző szorongástól ma már nagyon sok ember szenved. A világ még sem veszi ezt elég komolyan, pedig ha a test jelez, annak mindig oka van és a mérgezett pillangók tánca a gyomrunkban, később sokkal nagyobb bajt is okozhatnak. Meg lehet tanulni kezelni a szorongást, de az igazi gyógyulás akkor kezdődik el, ha megtaláljuk a kiváltó okokat.

Az első lépés, hogy megértsük, bár nincs "fekete és fehér" vagy valami bevált recept a szorongás megértéshez, úgy vélem, hogy az alábbi energiák nagyban hozzájárulhatnak a szorongás kialakulásához.

Érzékenységből fakadó szorongás

Az érzékenység nem egy helytelen emberi jellemvonás, szerintem ez egy adottság, ha képesek vagyunk helyén kezelni. Ez a fajta érzékenység viszont más. Sok intuitív, érzékeny ember küzd szorongással. Ez azért van, mert ezek az emberek sokkal könnyebben felveszik a körülöttük lévő energiát, ami nap mint nap éri őket. A tudomány elismeri, hogy minden élő lénynek saját energiája van, amit érzünk, éreznek az állatok és a növények is. Gondoljunk csak bele, hányszor érezzük, hogy valaki szimpatikus vagy sem. Vagy azt, amikor minden különösebb ok nélkül érezzük, hogy jól érezzük magunkat valakinek a társaságában vagy inkább eltávolodnánk tőle. Ilyet mindenki átélt, nem véletlenül, az energiák vannak, léteznek és mi veszünk minden adást az érzékszerveinkkel.

Ez sok szorongást okozhat, különösen, ha nem tudják, hogy érzékenyek és hajlamosak arra, hogy más emberek energiáját vagy energetikai törmelékeit a környezetükben felszedjék.

Figyeld meg, hogy tömegben jobban érzed az szorongást? Ha igen, tudatosítsd, hogy ez az érzés nem feltétlenül hozzád tartozik, csupán érzed a többi ember energiáját, dühét, rossz kedvét, kétségeit stb. Mielőtt nagy tömegbe mész, képzeld el, hogy körbe veszed magad egy nagy hálóval, ami teljesen betakarja az energetikai testedet. Tudd, hogy innentől kezdve, védve vagy mások energetikai hatásától.

Szorongás a jövőtől

Akik sokat gondolkodnak, gyakran tapasztalják meg ezt a fajta szorongást. A sok gondolkodás, az agyalás, általában aggodalomhoz vezet, innen pedig máris jegyet váltottunk a szorongók táborába. Ez a szorongás általában kérdéseket vet fel - "De mi van, ha ez megtörténik?"

Gyakran előfordul, hogy nem tudunk valamit, vagy nem akarunk beleállni, félünk olyan helyzetektől, amiről úgy hisszük, hogy nem tudjuk majd irányítani. Ez a fajta szorongás akkor is bekövetkezhet, amikor jövőre vonatkozó döntéseket kell meg hoznunk.

Ha ettől szorongsz az azt jelenti, hogy nagyon élénk a fantáziád és túl pörgeted az agykerekeidet. Vezesd le ezt az energiát valamilyen alkotói tevékenységben. Így pozitívan használhatod ki a képességedet és még az önbizalmadat is növeled, hiszen az alkotás öröme növeli az önértékelésünket. Fontos megérteni, hogy ez a szorongás azt is szeretné nekünk megtanítani, hogy engedjük el az irányítási kényszerünket és hogy engedjük el az aggódó gondolatainkat, hiszen amitől félünk, az még be sem következett, ne gyártsunk máris forgatókönyvet, hogy mi lesz, különösen negatívan ne adjunk energiát a jövőnk történetének. Ne vedd túl komolyan az életet, próbálj meg jobban lazítani és agyalás helyett többet jelen lenni az életedben. Vegyél részt az adott pillanatban, ahelyett, hogy a fejedben elveszel, hiszen így lemaradsz az átélésről. Bízz az életedben.

Tudatszint emelkedésből fakadó szorongás

Ez a szorongás általában akkor tapasztalható meg, amikor sok fizikai és energetikai változás fordul elő az életedben. Ezek a hirtelen változások, elsőre sokk hatásként érhetnek és egy fajta belső szorongást idézhetnek elő. A emelkedés szorongása új gondolatokat, zavarodottságot vagy általános bizonytalanságot is eredményezhet, ami viszont a szorongáshoz is hozzájárulhat. Az elemelkedéstől tapasztalt szorongás gyakran a nagy változások és felfordulás idején következik be, de előfordul, hogy már jóval korábban megérzed a változás közeledését és ettől szorongsz. Ez a fajta szorongás, valójában csak az elménkről szól, de ezen is lehet tudatosan könnyíteni. Mindannyiunkban végig megy ez a folyamat, kinél, hogy és milyen szinten, de a személyiségünk, a tudatunk változik. Ha nincs különösebb okod a szorongásra, egyszerűen rád tör és érzed, próbálj meg kicsit lazítani, pihenni, relaxálni, még jobb, ha meditálsz egy kicsit. Örülj annak, hogy ilyen fogékony vagy arra, hogy éppen változás készül az életedben. Nem kell ezt egyből címkézni, hogy az jó vagy sem, csak engedd, hogy megmutassa magát, engedd, hogy megérkezzen, figyeld éberen és teremts helyet az új dolgoknak az életedben. Ne görcsölj, ne ragaszkodj, csak hagyd, hogy jöjjön, aminek jönnie kell és engedd menni azt, aminek mennie kell. Ne küzdj az életed ellen, ne menj vele szembe. Adj helyet az új tapasztalatoknak, adj lehetőséget minden bőségnek, ami feléd áramolhat. Ehhez pedig engedd el a gyeplőt, ezt az utazást nem fogod megbánni.


Kép: pinterest.com  

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...