Mindent a cél érdekében - Mindent, a Bak jegyről

2016.12.30

Az ellentétek jegye. Minden szülött rendelkezik a boldogulás képességével, de ha ezt nem ismeri fel, ráadásul életszemlélete pesszimista, e képesség elsorvad, kihasználatlanul marad. A jegy egyes szülöttei ambiciózusok, becsvágyóak, energikusak, és sikerre visznek mindent, amit akarnak. Másfelöl pedig ott vannak azok, akikben talán meg van a szándék a boldogulásra, de gátlásaik és - néha színlelt lustasággal palástolt - kishitűségük visszatartják őket.

A Bak a kötelesség és a felelősségtudat nehéz terhét veszi magára. Éppen ezért a felnőtt kor boldogabb időszak számára, mint a fiatalság. Lágyabb, ösztönösebb tulajdonságait akkor tudnak érvényesülni, amikor már megmutatta magát az anyagi világnak, azaz sikert és társadalmi elismerést ért el. Ravasz elméje hosszútávra tud előre tervezni. Bár bölcs és gyakorlatias, nem lát túl a saját határain. A status quo a Bakoknál egyértelműen jelen van. Nagy hagyománytisztelők és mindig jó akar lenni, az elvárásoknak megfelelni. A zsörtölődő természet ugyancsak megjelenik, amely eredeti humorérzékkel párosul. Előfordul, hogy a sikeres Bak önbizalomhiánnyal küszködik, míg a kevésbé magabiztos és sikeres, megszabadul kishitűségétől és feltűnő vidámsággal élvezi az életet.

Legnagyobb erényük a türelem és az éleslátás, de a kishitű Bak ezt nem hiszi el, ezért meg kell győzni arról, hogy bízzon e tulajdonságaiban és hagyatkozzon rájuk a hosszútávú tervezésben. Nem könnyű kedvességet, gyengédséget találni a Bakban, többnyire ridegnek látjuk, pedig csupán arról van szó, hogy nehezen fejezi ki az érzéseit. A magabiztosság felszíne alatt, a Bak sokszor érzi magát magányosnak, elszigeteltnek és mivel nagyon nehezen képes melegséget és szeretetet kimutatni, képtelen ebből kitörni. Szigorúan bírál és kritizál, és csak azt tartja elfogadhatónak, amit helyesnek vélt, nem azt, ami adott. A sikert az anyagi világban elért eredményekben méri, és nem a személyes teljesítmény szempontjából. Ezért gyakran elégedetlen, miközben a siker és a bizonyítási vágy hajtja előre.

Gyengeségei közé tartozik, hogy hajlamos az embereket hatalmi helyzetük alapján megítélni és szívesen veszi, ha olyan emberek vannak körülöttük akik az ő útjukat is segítik egyengetni. Erősségük viszont a végtelen türelem, remekül tudja kezelni a nehéz helyzeteket. Jó érzéke van a szervezéshez, emellett bölcs, átlátja a részleteket és a bonyolult dolgokat. Rendkívül lelkiismeretesen végzi a munkáját vagy a rá bízott feladatot.

Kapcsolataiban lépésről lépésre bontakozik ki, nála nem érdemes ajtóstul rontani a házba, ő ezt is szereti tégláról téglára felépíteni, de akkor azt stabilan. Ha befogadott, megbízható szövetségesre, társra leltünk benne. A biztosra szeret menni mindenben, nem szeret kockázatot vállalni ezért mindent alaposan megtervez, felkészül. Amiben nem lát esélyt a sikerre, abba bele sem fog. Fokozott önkontroll jellemezheti érzelmeiben, amitől ő maga is gyakorta szenved. Ő sikeres akar lenni, elérni, valamit, de az érzelmek számára ingoványos talaj. Eleve védekezik, mert fél a kudarctól, ha valaki teljesen átadja magát az érzéseinek azt ő gyengeségnek tekinti. Időre, sok időre van szüksége, hogy feloldódjon. Hajlamos jégpáncél alá rejteni érzéseit, ha viszont sikerül feloldani, hosszútávú segítségnyújtással és hűséggel hálálja meg. A baráti vagy partnerkapcsolatot éppen olyan elhivatottan, odaadóan fogja megélni, mint más szerepeit.


Kép: pinterest.com 

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...