Miről árulkodik a ruhád színe?

2017.07.23

Mi nők imádunk öltözködni, szeretjük a divatot, a kiegészítőket, hiszen számunkra ezek a dolgok is az érzéseink, a személyiségünk kifejezéseinek eszközei. Íme a lista, ami azokon a nehéz napokon talán segíthet dönteni a nagy kérdésben!

Bizony nem is sejtjük, de a ruhánk színei tudattalanul is beszél az éppen aktuális hangulatunkról, állapotunkról. Vannak tipikus napok, mikor csak állunk a szekrény előtt és feltesszük a nagy kérdést: - Mit vegyek fel?!
Ilyenkor azt nem tudjuk eldönteni, mit szeretnénk közvetíteni magunkból a világnak? - Hogy érzem ma magam? A színek hatással vannak ránk, befelé és kifelé is hatnak, ezért érdemes odafigyelni arra mit szeretnénk a külvilágnak üzenni, vagy mi milyen energiával szeretnénk megtölteni a napunkat.

Fekete

A mindig tökéletes választás, az örök kedvenc. A fekete színhez gyakran negatív érzéseket párosítanak, pedig a valóságban a fekete a befogadás színe. Az elnyelésről, a magabiztosságról, a kifinomultságról, az eleganciáról árulkodik. A fekete színt gyakran viselő személyek, az analitikus gondolkodású emberek. Függetlenek, határozottak tekintélyt parancsolóak és nagyon erős akarattal rendelkeznek.

Barna

A hitelességgel, a megbízhatósággal, a bizalommal társítjuk. A barnáról leginkább a föld jut eszünkbe, ez a szín a szilárd talaj számunkra. Érzelmileg és szellemileg is stabil energiákat jelent. Intelligenciát sugároz és a egyszerű dolgok értékeléséről beszél, a természetességről.

Szürke

Az egyensúly, a semlegesség színe. Akik ezt a színt viselik, azoknál jelenthet egyhangúságot, depressziót, de ha más halvány színekkel párosítjuk, akkor kényelmet és a harmóniát áraszthatjuk ki magunkból ezzel a színnel.

Zöld

A természet szimbolikus színe. A nyugalom, a tér, a gyógyító energiák kifejeződése. A zöld színt viselő ember nyugodt, kiegyensúlyozott, karizmatikus, és nagyon érzékeny mások érzéseire.

Kék

A béke, a hűség, a bizalom színe. Azok, akik a kéket választják, a saját igazságuk, a saját hitük szerint élnek és nem engedik, hogy mások befolyásolják őket. A kék egyedülálló gondolkodásról, zseniális elméről árulkodik. Légiesek, szabadok, békés emberek, akik könnyen teremtenek kapcsolatot, szellemesek, jó humorérzékkel vannak megáldva.

Lila

A spiritualitás, a megfoghatatlan, a különc, a bölcsesség, a tudás, a luxus, a belső mélység színe. A lilát kedvelő emberek irigylésre méltó intuícióval vannak megáldva, igazi művész lelkek, kreatívak, mesterek és mély érzésűek.

Piros


Ez egy intenzív, domináns szín. Nem véletlenül nagy kedvence a férfiaknak, hiszen az ilyen ruhát viselő nők tüzes energiákat ébresztenek a férfi agyban hiszen első ránézésre figyelemfelkeltő. Ugyanakkor a hirtelenség, a veszély, a hatalmaskodás, az agresszió színe is.

Pink

A feltételnélküli szeretet, a nőiesség, a lágyság színe. Romantikus érzéseket társítunk hozzá, finomságot, kecsességet, gyermeteg tisztaságot, ezért előszeretettel választjuk ezt a színt egy randevúra, vagy már szerelmes hangulatunkban a mindennapokra.

Narancs

A vágyak, a vitalitás, a vibrálás, a szexuális energiák, a szociális kapcsolódás vágyának a színe. Pozitív, interaktív, kezdeményező, ezért kifejezetten alkalmas színválasztás lehet új társaságban, ahol ismerkedhetünk, új barátokat szerezhetünk.

Citromsárga

Az életerő, az inspiráció, a magas intelligencia, a tudás színe. Kiváló színválasztás vizsgákhoz, kreatív munkához, hiszen ez egy olyan szín, ami felemeli az energiákat, megsokszorozza és kellemes hangulatot kölcsönöz. Az ilyen színt viselő ember, képes kitartóan koncentrálni egy ügyre és lelkesíteni, támogatni másokat is.

Fehér

A tisztaság, a jóság, az egyszerűség színe. Minden emberre jótékony hatással van, a viselőjét nyitottá teszi. Őszinteséget sugall és bizalmat, és magabiztosságot áraszt, de sokkal lágyabban, mint a fekete. 


Kép: pinterest.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...