Szépségápolás a holdfázisok segítségével

2017.11.06

Mindannyian tudjuk, hogy a Hold befolyásolja a hangulatot és az érzelmeket, de tudtad, hogy a Hold erősen befolyásolja a hajat, a körmöket és a bőrünket is?

Testünket többnyire víz alkotja, és ahogyan a Hold szabályozza az óceán árvizeit, a Hold a saját testünk hullámait is szabályozhatja.

A Holdnak érzelmi és lelki hatása van ránk, megvilágítva a dolgokat, segít nekünk a dolgok felszabadításában és segít nekünk a dolgok megnyilvánulásában, de a Hold fizikai szinten is szerepet játszik, és szabályozza a sejtnövekedés és -javítás ciklusait.

Sok gazdálkodó a Hold ciklusait is használja a növények termesztésére és betakarítására, és sok szempontból a haj, a bőr és a köröm is ugyanúgy működik.

Ebben a cikkben megmutatom, hogy hogyan törődj a testeddel a Hold ciklusoknak megfelelően!

Újhold után (növekvő holdfázis)

Ha a hajadat vagy a körmödet az Újhold után vágod, akkor vastagabbak, hosszabbak és egészségesebbek lesznek.

Ezek a hatások tovább erősödnek, amikor a növekvő Hold bizonyos asztrológiai jelekben is szerepel. Gyorsabb növekedés érdekében vágd le a hajadat akkor, ha a Hold a Rákban, a Bika, a Skorpió, a Bak, a Oroszlán vagy a Halakban van.

Amikor a növekvő Hold az Oroszlánban van, különösen kedvező idő a vágásra, mert nem csak gyorsabban fog visszanőni a hajad, hanem a sűrűségét, a hajszálak erősödését és elősegíti.

Ha festeni akarod a hajadat, akkor azt tedd, ha a növekvő Hold a Szűzben van, a szín így tartósabban fog megmaradni a hajadban.

Telihold után (csökkenő holdfázis)

Amikor a Hold csökken, ami csak a telihold után következik be, akkor tökéletes idő a gyantázásra, a borotválkozásra, és a körömvágásra és a bőr hámlasztására.

Ha ilyenkor borotválkozol, körmöt vágsz vagy gyantázol, akkor a növekedés sokkal lassabb, és a szőrszálak minősége is finomabb, gyengébb lesz. Ezek a hatások akkor erősödnek meg, amikor a csökkenő Hold a Kosban, az Ikrekben, a Mérlegben, a Nyilasban vagy a Vízöntőben van.

A bőrhámlasztása ilyenkor nem csak azért jó, mert jobban segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, hanem azért is, mert segít a vérkeringés javításában és a bőr tisztán és frissen tartásában. A bőröd masszírozása és egyéb cellulit kezelések is hatásosabbak ilyenkor, különösen, amikor a csökkenő Hold a Mérlegben, a Skorpióban vagy a Nyilasban van.

A manikűrözés vagy pedikűrözés is hatásos ebben az időben, mivel szintén segít hosszabb ideig fenntartani az ápolt érzést, mivel a körömágyakon lévő bőr növekedése is lassúbb, a lábaidon lévő bőrkeményedések eltávolításának eredménye is ilyenkor sokkal tovább élvezhető.

Közvetlenül a csökkenő Hold fázisban remek alkalom a méregtelenítés megkezdésére, vagy bármilyen típusú tisztításra, amikor a testről van szó.


Kép: pinterest.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...