Szüless újjá

2018.01.29

Bármikor újjászülethetsz, ehhez nem szükséges új évet kezdened, minden nap, minden egyes percben lehetőséged van új életet teremtened magadnak. Lássuk, hogy hogyan!

Most itt az ideje, hogy elmélkedj a múltadon és gondosan tervezd meg, ki akarsz lenni a jövőben. Sok ember csak ül a székében, azon töprengve, hogy pontosan hogyan lehetne az az ember, aki lenni szeretne, de fél elindulni megtapasztalni, felfedezni magában ezt az embert. Lehet, hogy úgy érzed te is, hogy túl öreg vagy ahhoz, hogy új dolgokba kezdj, vagy nincs elég időd, pénzed vagy energiád. Az igazság az, hogy egyik dolog sem áll az utadban, csak te magad és a kifogásaid. Ha hajlandó vagy egy kis munkára, akkor lehetsz bárki, aki lenni szeretnél, jobban mondva, végre az lehetsz, aki mindig voltál odabent a lelkedben. Megszakíthatod a rossz szokásaidat. Megváltoztathatod a megjelenésedet, a reakcióidat az életre. Az önmegváltás lehetőségei határtalanok.

Lásd, hogy ki akarsz lenni

Ez az alapja mindennek. Nem változtathatsz semmin, amíg nincs terved.

Az életben semmi sem állandó, neked sem kell az lenned, változz, fejlődj, hiszen azért vagy itt. Tágítsd a komfortzónádat. Ahhoz, hogy megtaláld az irányt, gondold végig, hogy mik az erősségeid. Mi okoz örömet? Készítsen egy listát mindkettőről, és keresd meg azokat a területeket, ahol a ezeket a tulajdonságaidat és örömforrásaidat kamatoztathatod és megélheted. Mik a céljaid? Írd le azokat is, és alá, írd le, mit kell esetleg megtanulnod és milyen lépéseket kell tenned ahhoz, hogy megvalósíthasd ezeket a célokat.

Voálá. Már kész meg is van a terved kezdete. Döntse el, ki akarsz lenni és az út hátralevő része könnyebbé válik.


A stílus megváltoztatása

Úgy érzed, hogy aki eddig voltál és aki most vagy az már egy más ember? Lehet, hogy ezt a megjelenésedben is újjá szeretnéd varázsolni? Az ember a testbeszédén és a stílusán keresztül is kifejezi önmagát. Ha úgy érzed, hogy a változtatnál a ruhatáradon, tedd meg. Legyél összhangban azzal, aki ébredezik benned, aki lenni szeretnél. 

A divat csak egy eszköz, szerintem az sem egészséges, ha valaki átesik a ló túl oldalára és csak ez lesz a fontos, de azzal semmi baj sincs, ha időről időre, megújulnál, hiszen az elégedett külsőd is növeli az önbizalmadat, jót tesz a kisugárzásodnak és te is magabiztosabbnak érzed majd magad. Alakítsd ki a személyes stílusodat, engedd szabadjára a fantáziádat, az a lényeg, hogy te jól érezd magad a bőrödben és a lelked, a személyed harmóniában legyen a megjelenéseddel.


Változtasd meg a gondolkodásodat

Életünk során rengeteg olyan gondolatot cipelünk magunkkal, ami nem is a miénk, csak felvettük, belénk nevelték vagy a múlt nagy követeként ránk ragadt és megpróbál mindentől megóvni minket. Ezek mind-mind olyan programok, hiedelmek, dogmák, amivel az elméd lekorlátozza azt a hatalmas és valójában bármire képes csodálatos lényt, aki valójában vagy. 

A neuroplasztika fogalma - az agy azon képessége, neurális kapcsolatokat újjá szervezhetjük. Mindannyian, fiatalok, öregek képesek vagyunk teljesen megváltoztatni a legmélyebb szokásainkat is, gondolkodásunkat, berögzült érzelmi és szellemi válasz reakcióinkat. Ezzel a tudással felfegyverkezve szándékosan alakíthatjuk át az elménk működését. 

Gondolkodj nagyban magadról is, ne akard leszűkítened a hozzáállásodat, az életedet azzal a kifogással, hogy "de hát én ilyen vagyok!" Így az beszél magáról, aki nem akarja, hogy az élete, amivel látszólag elégedetlen, megváltozzon, jobb irányt vegyen. Az emberek többsége itt ássa meg a saját sírját, mert nem képes önmagát újra és újra meghaladni, hanem a gondolatai és a szokásai rabja lett. Ahogy Einstein mondta: "Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen." ahogyan azt is: "A lényeges problémákat nem oldhatjuk meg ugyanazon a gondolkodási szinten, mint ahol megteremtettük őket!"


Válts munkahelyet

Napi 8-12 órát töltöttél a munkádban - néha többet. Ha ez a munka számodra már nem kihívás, nem örömforrás, akkor a napod felét egy olyan tevékenység veszi el, amit a hátat közepére sem kívánsz. Ez hosszú távon nyomorúságossá teszi az életedet. Akkor miért ne változtatnád meg a dolgokat? Miért félsz kilépni abból, ami nem jó? A szükség nagy úr, a kifogás pedig kényelmes. Az az ember, aki hajlandó és mer nagyot lépni, annak mindig segít az élet! Kivétel nélkül! Ahogy elhatároztad, hogy új életet kezdesz átrendeződik a világod, hogy segítsen neked, csak nyitott szemmel kell járnod és megtenned neked is azokat a lépéseket, amikre képes vagy azért, hogy változzon az életed. 

Egyébként ez mindig mindenre igaz. De maradjunk a munkánál. Sok ember - különösen azok, akik évek óta egy adott területen dolgoznak, úgy gondolják, hogy csapdába estek a szakmájukban. Valóban így lenne vagy csak nem mernek ezek az emberek elindulni az ismeretlen felé? És ha az ismeretlent úgy definiálnánk, hogy most lehetőségünk van arra, hogy tiszta lappal, bármit kihozzunk az életünkből? Nem érezzük, hogy ez mennyire tele van új, izgalmas lehetőségekkel és reményekkel? Mi ebben a félelmetes? Miért halogatjuk még, hogy végre a kezünkbe vegyük az életünket és azt csináljuk, amit igazán szeretnénk?


Barátok

Tudtad, hogy a társaink, barátaink sokszor nagyobb hatással vannak a személyiségünkre, a fejlődésünkre, mint a családunk? A család első sorban a magokat ültetik el bennünk, aztán ezeket a magokat végül az osztálytársaink, barátaink, kollégáink és az egész társadalom öntözi, gondozza, formálja. Nem mindegy, hogy milyen emberekkel veszed körbe magad az életed során. 

Ne dobd el a barátaidat, akik jóban rosszban ott voltak melletted, csak figyeld meg, hogy a mindennapjaid során kik azok, akik az életedre így vagy úgy hatással vannak és legyél tudatos, hogy kit engedsz magadhoz közel. Kerüljük azokat, akik negatívak, azokat, akik használnak téged, akik állandóan rossz példákat mutatnak neked, akik mellett nem tudsz fejlődni, mert visszahúznak. 

Egyes tanulmányok bebizonyították, hogy a jó barátok kiválasztása, valamilyen módon, segíthet nekünk abban is, hogy jobbá váljunk. Például, ha valakinek alacsony az önuralma, akkor egy fegyelmezettebb baráttól sokat tanulhat, segíthet neki ezen javítani. Legyünk nyitottak az új ismeretségekre, de tudatosan figyeljünk arra, hogy milyen emberekkel töltünk sok időt, mert az ő személyisége, ránk is hatással lesz.


Tanulj valami újat

Az egyik legjobb módja annak, hogy újjászüless, ha kitanulsz valamit, ami mindig is érdekelt. Ez nem jelenti azt, hogy főiskolára kéne jelentkezned, de persze ezt is teheted, ha ez a vágy hajt. Ez lehet egy tanfolyam is vagy megtanulni egy hangszeren játszani, egy új nyelv, vagy olyan hobbi, amihez új ismeretekre kell szert tenned. Ezek a tanulmányok már nem olyanok, mint anno az iskolában, ezeket te választhatod ki. Lelkesedést és felfrissülést adva az elmédnek és a személyiségednek. 

Minden új dolog egy új lehetőség, hogy kipróbáld magadat és felfedezd, tágítsd a határaidat, a sikereidet, az élményeid pedig növelik az önmagadba vetett hitedet és az önbizalmadat. Teljesen más ember leszel és kitudja, soha nem lehet tudni, hogy a kedvtelésednek mikor veszed igazán hasznát vagy milyen új irányt ad az életednek még több ajtót megnyitva előtted.


Javíts az egészségeden

A mozgás és az egészséges életmód közkedvelt újévi fogadalom, csak hogy ez a lelkesedés sem szokott sokáig tartani. Pedig ennek kéne az első helyen állnia a minden napi listánkon! A testednek megfelelő gondozásra van szüksége ahhoz, hogy biztosíthassa neked azt az energiát, hogy folytasd az álmaid elérését és segít elkerülni azokat a visszaeséseket, amelyek a boldogtalanság felé vezetnének újra lelkileg és szellemileg egyaránt. Hiszen a test, lélek, szellem hármas egysége nem működhet egymás nélkül! 

Már napi 30 perces sétáért is hálás lesz a tested és ha csak egy kicsit is oda tudsz figyelni arra, hogy minőségi, gondosan összeválogatott alapanyagokból táplálkozz, máris úgy fogod magad érezni, mintha kicserélték volna a tested. Sokkal energikusabb leszel, nő a koncentrációs képességed és a hangulatodra pozitív hatással lesz. 

Próbálj meg leszokni a mű ételekről és friss ételekkel táplálkozz. A sport pedig egy-kettőre a szenvedélyeddé válhat, rendszert visz az éltedbe, ha sikerül megtalálnod azt a mozgásformát, ami téged is kikapcsol és feltölt. Nem beszélve arról, hogy az alakodnak is jót tesz. Az elégedett külsőd az egész lényedet, kisugárzásodat emelni fogja! Kell még ezt tovább ragozni, hogy miért kezd el már ma ezt a változást? 


Kép: unsplash.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...