Viszlát stressz! - 10 tipp a stressz okozta panaszok ellen

2017.07.17

A túl sok stressz, nem csak mentálisan, és lelkileg nyomja ránk a bélyeget, a szépségünkben, egészségünkben is kárt tesz. Az arcunk pattanásos lesz, bőrünk foltos lehet. A vállunk és a nyakunk megmerevedik, tartásunk meggörnyed. A kialvatlanság hatására sötét karikák jelennek meg a szemünk alatt, a fejbőrünk kiszárad, rettenetesen viszket. Íme pár hasznos ötletet, mellyel enyhülhetnek a nehéz napok okozta kellemetlenségek.

#1. Kimerültség ellen

Ha fogytán az erőd vesd be az egyik legrégibb praktikát, hogy frissen, üdén induljon a napod. Ez nem más mint a hideg-meleg váltózuhany. Kezd meleg vízzel, egyre fokozd a meleg hőmérsékletet, amíg forró nem lesz, aztán jöhet a hideg, majd újra a nagyon meleg zuhany. Vigyázz, hogy ne vidd túlzásba, 3-4 váltakozásnál többet ne csinálj, és ha kisbabát vársz, vagy magas vérnyomásod van, akkor ne alkalmazd ezt a módszert.

#2. Nyomás a fejben, a nyakban

Masszírozd ujjbegyeiddel a fejbőrödet, kis körkörös mozdulatokkal, így a bőr felpezsdül, a feszültség pedig enyhül.

#3. Irritált bőr

A francia nők előszeretettel alkalmaznak gyulladásgátló, szelént tartalmazó termálvizet, - tanuljunk tőlük!

#4. Idegesség

Ha nagyon ideges vagy, esetleg elkap a pánik, engedj a csuklódra egy kis hideg vizet, ez megnyugtat.

#5. Pattanások

Semmi sem vált ki olyan gyorsan pattanást az arcunkon, mint a stressz. Ha érzed, hogy nemsokára előtűnik egy, éjjelre kend be az érintett bőrfelületet szalicilsavas krémmel, így reggelre el is tűnhet.

#6. Nyomott napok

Feküdj végig az ágyon, és a fejedet egy- két perc erejéig lógasd le az ágy végén. Így vér áramlik az agyba, ami serkenti a bőrsejtek keringését, melytől éberebbé válunk, és jobban érezzük magunkat.

#7. Illatterápia

A narancs illata nyugtatja az idegeket és derűssé tesz. Használhatod otthon illóolajként párologtatóba, parfümben, testápolóban, testpermetben és persze együnk narancsot!

#8. Légzőgyakorlat

Nyugtató gyakorlatként pár percig lélegezz felváltva az egyik, majd a másik orrlyukadon át. Vegyél, mély lélegzetet az orrodon fogd be a hüvelykujjaddal a jobb orrlyukadat, és fújd ki a levegőt a bal orrlyukadon, majd ezt csináld meg a bal orrlyukaddal befogva és a jobb orrlyukon kifújva. Ez egy jóga légző gyakorlat, nagyon egészséges. 

#9. Pokoli fejfájás

Sok kutatás kimutatta már, hogy a legtöbb migrénes fejfájás okozta panasz mögött kalcium és magnézium hiány áll. Igyekezz mindennap elegendő mennyiséget bejuttatni a szervezetedbe ezekből az ásványokból és próbáld meg elkerülni a koffeint és a csokit.

#10. Izzadó tenyér

Ha az idegességtől és a stressztől gyakran izzadni kezd a tenyered, akkor ez a te tuti tipped. Áztass, 3 csészényi forró vízbe 4 db tea filtert, majd hagyd kihűlni. Ez után egy törlőkendőt itass át vele és tedd a tenyereidre 15 percig. A teában lévő csersav korlátozza a verejtékképződést.


Kép: pinterest.com

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess az új bejegyzésemről!

Legutóbbi bejegyzéseim:

Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a...

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga...

Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban...