ÖNISMERET


Az új bejegyzéseket, már a https://www.tollpihek.com
blogomon olvashatjátok!


Volt már olyan álmod, amiről azt hitted, hogy számodra elérhetetlen, mert meghaladja a képességeidet? A válasz erre valószínűleg az lesz, hogy igen. Nem vagy egyedül, ritka az olyan ember, aki így vagy úgy, ne korlátozná önmagát, de ahogy minden máson, ezen is tudatosan változtathatsz.

Mi emberek, sokszor nagyon intelligensen megmagyarázzuk önmagunknak, a külvilágnak, hogy miért nem alkalmas most az időpont arra, hogy felszabadítsuk önmagunkat. Az ellenállással tulajdonképpen ki az igazi vesztes? Az élet vagy mi? Milyen kifogásokkal hátráltatjuk a növekedésünket, önmagunkat és hogyan építünk magunk köré még nagyobb kerítést?

Harag, frusztráció, szorongás, bánat - mindannyian tapasztaltuk ezeket a szélsőséges érzelmeket, amik igen gyakran átveszik felettünk az irányítást. Legerősebb érzelmeink meghatározzák a cselekedeteinket, a gondolatainkat és a személyiségünket is, de vajon mennyire megbízhatóak az érzések? Az érzések csak a szívünkből eredhetnek?

Amikor gyermekek voltunk, nem ismertünk lehetetlent, ahogyan a hibázás is, mint olyan, elkerülte a figyelmünket vagy egyszerűen csak nem törődtünk velük. Felnőttként viszont a hibáktól való félelmeink egyre mélyebben beleégtek a pszichénkbe. A megfelélés láthatatlanul átvette felettünk a hatalmat, pedig sokszor a kudarc, lehetőség arra, hogy...

Szerelem és szerelem között is van különbség. Különösen, ha az ember nem hajlandó észrevenni, hogy a mély érzései valójában csak a szeretethiányáról szór, amit kivetít a partnerre és ami így érzelmi függésben tartja a magát szerelmesnek vélt embert. Ha felsorolt pontokból több is igaz rád, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy a mély érzéseid mögött,...

Vannak emberek, akik nem törődnek azzal, hogy ki mit gondol róluk. Egyszerűen nem akarnak megfelelni. Tudják, hogy a boldogságunknak semmi köze sincs ahhoz, hogy ki szereti őket vagy éppen ki nem. Elég, ha saját magukkal jól bánnak, mert ők már békében élnek lényük minden részével.

A Titok című nagy sikerű könyvet sokan forgattuk a kezünkben. A könyv lényegre törően elmondja, hogyan teremthetjük meg az álmainkat. Szuper "titkos" kulcsokat kaptunk, amik teljesen más megvilágításba helyezték a vágyainkhoz fűződő viszonyunkat. Gondolj rá, képzeld el, tedd bele az érzést, és engedd el, tudván, hogy a számlát benyújtottad, érkezik...

Az elérhetetlen dolgoknak mindig is nagy volt a csábereje, ez nyílt titok. Mi van abban az esetben, ha az elérhetetlen iránti vágyunk egyfajta drogként, függőségbe taszít, és hiába szeretnék, hogy végre viszonzásra találjanak az érzéseink, nem találjuk a megoldást nekünk ehhez min kéne változtatni?

Az oldalak írásos tartalma szerzői jogvédelem alatt álnnak

Kiemelt cím